El 6è Festival Gollut obre la convocatòria

Festival Gollut. Mostra de cinema compromès, medi ambient, muntanya i fotoperiodisme fonamentat en la cultura popular

Cinema compromès, fotoperiodisme, muntanya i medi ambient fonamentat en la cultura popular.

Les seccions de competició es realitzaran entre el 12 d’octubre i el 3 de novembre de 2019

Des del dia 22 de setembre al 31 de desembre de 2019 hi haurà sessions prèvies, sessions especials fora de competició, presentacions al públic i sessions de cinema amb valors.

Ribes de Freser - Vall de Núria - Queralbs - Planoles - Ripoll - Sant Joan de les Abadesses
Figueres - Cassà de la Selva - Lloret de Mar - Girona - Barcelona - Teià - Basilea - Zuric

 

El Festival Gollut dóna nom als nans de Ribes, els golluts, comunitat que va ser discriminada fins la seva desaparició a mitjans del segle XX. Els reivindica i dignifica. Projecta i premia a obres que transmeten valors amb compromís social, informen o denuncien fets que afecten a la societat  i que no es difonen suficientment a les sales de cinema, mitjans de comunicació o canals de distribució audiovisual habituals.

 

El perquè del Festival Gollut i dels seus premis

El Festival Gollut va ser creat pel cineclub dels Amics del Cinema de la Vall de Ribes l'any 2014, després d'assumir la gestió del Cinema Catalunya des de 2009. Actualment i a causa de la seva expansió territorial, el Festival Gollut és organitzat per l'empresa productora i distribuïdora Dinàmic Enginy.

El certamen ja esdevé una referència de l'audiovisual i fotografia amb compromís. S'especialitza més en les obres audiovisuals i fotogràfiques que transmeten valors amb compromís social, muntanya, medi ambient, informen o denuncien fets que afecten la societat.


Els Premis Gollut són uns premis locals que reconeixen valors globals

El nom del festival i dels seus premis són un reconeixement als Golluts. Una comunitat de persones que va ser discriminada fins a la seva desaparició a mitjans del segle vint. Mesuraven menys de metre vint. També se'ls coneixia com a nans de Ribes, i solien habitar els entorns de la Vall de Ribes. La majoria d'aquests personatges tenien goll, una patologia inofensiva però de mal d'aspecte, que suposà una discriminació a tota la comunitat.

Els Golluts han marcat durant generacions els habitants de la Vall de Ribes, que durant molt de temps, no n'han volgut parlar i se n'ha volgut ocultar la seva existència.

El fet d'anomenar Gollut al Festival i als premis atorgats, suposa també fer un reconeixement públic al que van significar i en certa manera, és reconèixer la injustícia i vulneració dels drets socials a tota la comunitat de Golluts que habitaren a la Vall de Ribes, com a exemple del que passa en la vulneració dels drets humans a tot el món.

Per tercera vegada els Premis Gollut tornaran a reconèixer les obres dels creadors audiovisuals, cinematogràfics i fotogràfics, i a banda de reconèixer el talent audiovisual també ho faran específicament amb el contingut i els valors transmesos en les obres.

El dia a dia de les persones que vivim en la societat del segle XXI és un contrast constant entre pols oposats. Com el nying i el nyang. Crisis i progrés econòmic. Vulneració dels drets humans i augment de la consciència social. Retallades públiques i de l'estat del benestar versus l'augment dels beneficis dels grans poders financers. Coneixement dels fenòmens naturals i alhora també sabem que l'activitat humana contribueix al canvi climàtic.

El Festival Gollut mostra els aspectes que preocupen a la societat i que no es difonen suficientment a les sales de cinema, mitjans de comunicació o canals de distribució audiovisual habituals

Les dates significatives del Festival Gollut 2019

Durada

El certamen d’enguany s’iniciarà les seccions a competició el dia 12 d'octubre i durarà fins el dia 3 de novembre. Amb sessions especials des del 22 de setembre a l'31 de desembre.

 • PUBLICACIÓ DE BASES.
  Dia 10 de juny de 2019.
 • TERMINI ORDINARI DE PRESENTACIÓ D'OBRES.
  Dia 21 de juliol de 2019.
 • TERMINI EXTRAORDINARI DE PRESENTACIÓ D'OBRES.
  Dia 10 d'agost de 2019.
 • PUBLICACIÓ DE OBRES A CONCURS.
  Dilluns, 16 de setembre de 2019. 
 • DATA MÀXIMA ENVIAMENT OBRES SELECCIONADES.
  Dissabte, 30 de setembre de 2019.
 • PROJECCIONS FESTIVAL CINEMA.
  Del 12 d'octubre al 3 de novembre de 2018

Subscripció a informació / Suscripción a información / News subscription

Selecciona sobre que vols rebre informació:
Estic d'acord amb la Política de privacitat

En compliment de la nova normativa europea GDPR, el TERRA GOLLUT film festival - Dinàmic Enginy SLU utilitzarà la informació que proporcioneu en aquest formulari per estar en contacte amb tu i per proporcionar actualitzacions sobre les nostres activitats.

Dinàmic Enginy SLU - 2020 - Contacta - Avís legal i política de privacitat