Les bases 2017

 1. Objectius

El Festival Gollut és una Mostra de cinema compromès, medi ambient, muntanya i fotoperiodisme. Té com a objectiu mostrar els aspectes que preocupen per la societat i que no es difonen suficientment a les sales de cinema, mitjans de comunicació o canals de distribució audiovisual habituals.

Mostrarà obres cinematogràfiques i reportatges de fotoperiodisme nacionals o internacionals que tinguin com a tema la conscienciació social, política, mediambiental, de muntanya, investigació periodística o històrica, o mostri alguna forma d’activisme en favor dels drets i valors humans i respecte al medi ambient, o bé, valoritzi en positiu les relacions humanes i la diversitat de cultures.

 

 1. Organitzadors

Dinàmic Enginy SLU, empresa productura, exhibidora i distribuïdora de cinema i  és l’entitat organitzadora del Festival Gollut, amb la coorganització del cineclub de l’Associació dels Amics del Cinema de la Vall de Ribes.

El Festival Gollut és possible també gràcies a la col·laboració de les entitats que participaran en la programació de les diferents seus del festival, entre les quals es troben: les Regidories d’Entitats i de Cultura de l’Ajuntament de Ribes de Freser, Ajuntament de Queralbs, Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, Filmoteca de Catalunya, Museu Etnogràfic de Ripoll, Vall de Núria, Cineclub Diòptria de Figueres, Cineclub 8 i ½ de Cassà de la Selva i Cineclub Aric de Ripoll.

La seu oficial del certamen és el Cinema Catalunya de Ribes de Freser.

Festival Gollut
Cinema Catalunya - Associació dels Amics del Cinema de la Vall de Ribes

C/Major 19
17534 Ribes de Freser
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 1. Participants

Poden participar els productors, directors i distribuïdors de qualsevol país que siguin titulars de tots els drets de les obres amb les quals concursen. I també de les imatges i àudios, de les imatges de tercers que la conformen.

 1. Condicions de les obres

No podran tenir continguts que faltin el respecte a qualsevol persona, conjunt, col·lectiu o entitat.

 1. Seccions

Les seccions oficials en l’edició 2017 del Festival Gollut són 5:

CINEMA I AUDIOVISUAL

 • Llargmetratges, documentals o de ficció (de 30 minuts a màxim 100 minuts).
 • Curtmetratges, documentals o de ficció (menys de 30 minuts).
 • Muntanya i medi ambient. Curtmetratges o llargmetratges (fins a 100 minuts com a màxim).

FOTOGRAFIA

 • Reportatge de fotoperiodisme ( Mínim 5 fotografies, màxim 20 fotografies)
 • Reportatge de medi ambient o muntanya ( Mínim 5 fotografies, màxim 20 fotografies)
 1. Premis Gollut 2017

El jurat, format per cineastes, especialistes en cinema, fotografia o periodistes atorgarà els següents premis:

 • Premi Gollut al millor documental
 • Premi Gollut al millor film de ficció
 • Premi Gollut al millor curt documental
 • Premi Gollut al millor curt de ficció
 • Premi Gollut al millor film de muntanya i medi ambient VALL DE NÚRIA
 • Premi Gollut al millor reportatge de fotoperiodisme DATECUENTA. Premi dotat amb un curs a l’escola DATECUENTA més un pack de productes com a Premi. Estimat en 500 €.
 • Premi Gollut al millor reportatge de muntanya i medi ambient VALL DE NÚRIA

Premis especials

 • Premi Gollut del públic, atorgat per votació popular.
 • Premi Gollut dels joves, atorgat per un jurat format per joves

Premis honorífics:

 • Premi Gollut a la trajectòria d’un professional del cinema i audiovisual o de la comunicació.
 • Premi Gollut a la trajectòria fotogràfica.

Entre tots els participants a les categories audiovisuals també es lliurarà el :

 • Premi Miquel Porter i Moix. Atorgat per cineclubistes de la Federació Catalana de Cineclubs i els Amics Miquel Porter, que és dotat amb 150 €.

La incorporació de qualsevol altre premi que no figuri a les presents bases serà oportunament anunciat per les vies de comunicació del Festival (web, notes de premsa, etc.).

 

Els Premis Gollut consisteixen en una estatueta original del disseny guanyador realitzat per aquesta finalitat.

Els Premis Gollut són un reconeixement públic a la creativitat i als valors socials que transmeten també les obres presentades.

No tenen dotació econòmica expressament perquè la consciència social, tant si és individual com col·lectiva, no té preu. És un valor per si sol.

Tanmateix, els guanyadors podran també rebre premis en espècies atorgats per entitats i empreses patrocinadores.

Busquem creadors que vulguin presentar obres amb missatge sense contraprestacions econòmiques com a objectiu principal. Tanmateix, a diferència d'altres festivals, totes les obres exhibides seran abonats els drets d'exhibició.

 

 1. Requisits
 • Llargmetratge

Es pot presentar qualsevol film documental o de ficció nacional o internacional que tingui com a tema la conscienciació social, política, investigació periodística o històrica, o mostri alguna forma d’activisme en favor dels drets humans i la diversitat de cultures.

Durada màxima: 100 minuts.

Durada mínima: 30 minuts.

 • Curtmetratge

Es pot presentar qualsevol film documental o de ficció nacional o internacional que tingui com a tema la conscienciació social, política, investigació periodística o històrica, o mostri alguna forma d’activisme en favor dels drets humans i la diversitat de cultures.

Durada màxima: 30 minuts.

 • Muntanya i medi ambient

Es pot presentar qualsevol film de ficció o documental, curtmetratge o llargmetratge, nacional o internacional que tingui com a línia argumental principal la conscienciació mediambiental, valors dels esports en l’àmbit de la muntanya, o mostri alguna forma d’activisme en favor del medi ambient i el respecte a l’entorn natural.

Durada màxima: 100 minuts.

 • Reportatge de fotoperiodisme

Es pot presentar un conjunt de fotografies digitals, que tinguin com a narrativa temàtica la conscienciació social, política, investigació periodística o històrica, o mostri alguna forma d’activisme en favor dels drets humans i la diversitat de cultures.

Nombre màxim de fotografies: 20.
Nombre mínim de fotografies: 5.

 • Reportatges de muntanya i medi ambient

Es pot presentar un conjunt de fotografies digitals que tinguin com a narrativa temàtica principal la conscienciació mediambiental, valors dels esports en l’àmbit de la muntanya, o mostri alguna forma d’activisme en favor del medi ambient i el respecte a l’entorn natural.

Nombre màxim de fotografies: 20.
Nombre mínim de fotografies: 5.

Els reportatges seleccionats es projectaran digitalment durant el Festival Gollut o en sessions de promoció del Festival.

Requisits per a la inscripció

 • Les taxes d’inscripció són de 15 € per a les obres presentades. Excepte pels reportatges fotogràfics que no tenen taxes d'inscripció.
 • Els films poden ser rodats en qualsevol llengua i han d’estar necessàriament subtitulats en català o castellà, sempre que l’idioma de l’àudio no sigui en alguna d’aquestes dues llengües.
 • El termini d’enviament de les obres audiovisuals és el dia 30 juliol de 2017.
 • Procés d’inscripció per a les seccions LLARGMETRARGE, CURTMETRATGE i MUNTANYA I MEDIAMBIENT:
  • La inscripció es pot fer a través de la plataforma Festhome
 • Procés d’inscripció per a la secció de REPORTATGE DE FOTOPERIODISME i REPORTATGE DE MEDI AMBIENT I MUNTANYA.
  • Cal omplir el formulari d’inscripció del web del Festival Gollut 2017 (festivalgollut.com)
 1. Dades de contacte: nom i cognoms de l’autor/a, DNI, telèfon, correu electrònic i adreça de residència.
  1. Títol del reportatge.
  2. Foto portada del reportatge.
  3. Relació de les obres presentades, en què s’especifiqui l’ordre i el títol de cada imatge, en el cas que l’autor ho consideri
  4. El lloc i la data que van ser obtingudes.
  5. Una introducció breu sobre el tema del reportatge (com a màxim 10 línies).
  6. Enllaç de descàrrega de les fotografies (un únic enllaç per tot el reportatge)
   1. Enllaç de descàrrega de les fotografies. Un únic enllaç per tot el reportatge. Cal enviar el reportatge de fotografies al correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. a través d’un servei de descàrrega (wetransfer.com, google drive, dropbox...) indicant en el missatge d’enviament el Títol de l’obra, nom de l’autor/s i el mateix email de contacte que en l’ inscripció del formulari.
   2. Les fotografies han de ser en format JPG, qualitat 12, resolució 300 ppp i mida mínima d’imatge de 1080 píxels d’alçada.
 • En el nom de l’arxiu de cada imatge ha de constar-hi el número d’ordre en el cas que l’autor vulgui que es projectin en un ordre concret.
 • Si falta alguna de les dades, la participació de l’obra no serà vàlida.
 • Cada participant pot presentar com a màxim 2 obres.
 • Publicació de les obres seleccionades: 1 de setembre de 2017
 • En cas que les obres AUDIOVISUALS siguin seleccionades, caldrà enviar l’obra al Festival Gollut per a la seva projecció pública abans del dia 16 de setembre de 2017 en el format de projecció del festival: DCP 2K (Flat o SCOPE). També s'hauran d'enviar en format .MP4, resolució 2K, i compressió H264

Opcions d’enviament:

 • OPCIÓ1: Enviament a través d’un servei de descàrrega que no caduqui a l’adreça Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Indicant en el missatge d’enviament el Títol de l’obra, nom de l’autor/s i el mateix correu electrònic de contacte que en l’ inscripció del formulari FESTHOME.
 • OPCIÓ2: Enviament en Disc Dur a l’adreça postal (cal indicar l’adreça postal de retorn del disc dur)

Festival Gollut
Cinema Catalunya - Associació dels Amics del Cinema de la Vall de Ribes

C/Major 19
17534 Ribes de Freser. Girona
Catalunya

 • IMPORTANT: No rebre les obres seleccionades abans del dia 16 de setembre de 2017 implicarà la desqualificació de l’obra per al concurs.
 • La recepció del material serà comunicada i confirmada a tots els participants mitjançant correu electrònic.

 

 1. Qualitat de les obres

L’organització es reserva el dret de fer una selecció dels treballs presentats en base als criteris de qualitat tècnica i creativa.

 

 1. Jurat

El Jurat estarà format per professionals del món de l’audiovisual, fotografia i representants de la societat civil. Els premis poden ser declarats nuls si el jurat ho estima així.

 

 1. Exhibició de les obres

Les obres seleccionades es projectaran en diverses sessions obertes al públic els dies 28, 29, 30 de setembre i els 5, 6, 7, 12, 13, 14 i 15 d’octubre de 2017 a les localitats de Ribes de Freser, Queralbs (Vall de Núria), Ripoll, Barcelona, Figueres i Cassà de la Selva.

Tots els participants a concurs hauran d’abonar el preu de l’entrada al festival. L’organització anima els autors dels films a concurs a participar a les diferents seccions del festival i altres activitats organitzades.

Per cada obra seleccionada, l’organització abonarà als productors o autors, en concepte de Drets d’exhibició pública les quantitats de:

 • 100€ per largmetratge, ja sigui documental o de ficció
 • 60 € per curtmetratge, ja sigui documental o de ficció.
 • 50 € per reportatge fotogràfic.

L’organització es reserva el dret de projecció de totes les obres guanyadores en format complet de manera permanent dins del marc del Festival Gollut, o en la promoció del Festival Gollut que es faci per qualsevol de les dues entitats organitzadores en qualsevol territori o localitat. Es garantirà sempre el dret d’autoria de l’obra. Els autors renuncien expressament als drets d’explotació comercial en aquestes sessions de promoció. En qualsevol altre cas de projecció o difusió que sorgís, les entitats organitzadores ho comunicaran als autors.

 

 1. Anunci i lliurament dels premis

Dissabte 14 d’octubre de 2017, a les 21:30 hores al Cinema Catalunya de Ribes de Freser

 

 1. Responsabilitat

Les persones que presenten les obres a aquest certamen es responsabilitzen de les possibles reclamacions per drets de tercers en les obres presentades.

 

 1. Dret de canvi de les Bases

L’organització es reserva el dret a canviar les bases si les circumstàncies ho requereixen.

 

 1. Acceptació de les bases

Presentar una obra al certamen implica l’acceptació de tots els punts d’aquestes bases.

Dinàmic Enginy SLU - 2020 - Contacta - Avís legal i política de privacitat