El TERRA GOLLUT film festival ha celebrat la seva sessió de cloenda al Teatre Diagonal de Campdevànol, ahir dimarts 12 d’octubre. Tot i que el certamen continua amb sessions itinerants ens espais i seus durant el mes d’octubre i novembre, fins al moment comptant les sessions de Cinema amb Valors que han dut el cinema compromès, humanitari i fotoperiodisme a pobles i col·lectius vulnerables han sumat 1750 espectadors presencials i 9000 espectadors en línia a través del canal al Filmin.cat. Un cop finalitzi el mes de desembre, el certamen arribarà a les vint-i-sis localitats.

Premi TERRA GOLLUT al millor llargmetratge

Premi llarg 21

El jurat valora l’alt nivell dels documentals seleccionats i, especialment, el compromís a l’hora de denunciar problemàtiques que afecten col.lectius invisibilitzats. Per això el jurat ha decidit que el primer premi fos compartit entre Encara hi ha algú al bosc - de Teresa Turiera-Puigbò i Erol Lleri Llordella-  i Non dago Mikel -d’Amaia Merino i Miguel Ángel Llamas- per denunciar el drama encara invisibilitzat dels milers de dones que van ser víctimes de la violació com a arma de guerra al conflicte dels Balcans i totes les guerres, i l’assassinat sense justícia de Mikel Zabalza i l’impacte de la no reparació en les següents generacions. 

Cartell encara hi ha alguCartel NONDADOMIKELBr

Menció especial del jurat de llargmetratges

 mencio especial llarg 21

La menció és per Descendents -de Judit Aranda Moreno i Carlos Collazos Rodríguez- per fer visible la discriminació i les violències racials i de gènere que pateixen milers de catalans pels seu origen i un aspecte no normatiu.

Cartell descendents

Premi TERRA GOLLUT al millor curtmetratge

premi curt 21

Al film iranià The whimper and the existence de Hossein Allahyari, perquè és com una sinfonia de la reconstrucció d'un poble després d’un terratrèmol.

Cartell thewhimper

Menció especial del jurat de curtmetratges

curt mencio especial 21

Al film de producció espanyola El botón d’Adolfo Peña, perquè  retrata una metgessa desobedient per respecte als drets humans, un metge represaliat i misteriós que la treu del seu aïllament depressiu: un encreuament quàntic ple de poesia.

Cartell ElBotonBRPremi TERRA GOLLUT de la Concòrdia Hospital de Campdevànol

premi concordia 21

Al film de producció entre la República dominicana i Catalunya, 15 Horas de Judith Collell, perquè el film mostra amb extrem realisme la vida i el patiment quotidians d’una persona més del poble, amb els obstacles que cada dia han d’afrontar-se en tots els àmbits de la vida, cal destacar la crudesa en que la pel·lícula exposa la realitat.

Cartell 15 horas

Premi TERRA GOLLUT dels joves

PRemi Joves

Al film  El botón d’Adolfo Peña, perquè ens ha portat a un punt de conexió amb la protagonista, que ens transmet fe. Els valors com la fe son una cosa fonamental a les nostres vides, sense ella no existiría el progrès, el somiar, el tindre fites i esperança... I això ens ha fet recordar la fe que han tingut totes aquelles persones que ens han ajudat al llarg de les nostres vides i per descomptat com han cregut en nosaltres per haver arribat fins aquí i poder compartir aquest dia amb tots.

Cartell ElBotonBR

Premi TERRA GOLLUT al millor reportatge de fotoperiodisme

premi foto 21

El jurat de fotografia del TERRA GOLLUT film festival ha triat com a millor reportatge al treball de Gemma miralda, The sacred and the real, per la seva senzillesa i la seva captures sense artificis que capten l'autenticitat dels moviments transhumants del Pirineu que estan en regressió per l'abandonament de la ramaderia

GEMMA MIRALDABR
Fotografia: Gemma Miralda

 

Premi TERRA GOLLUT al millor reportatge Històries del Ripollès

Foto ripolles 21

El jurat de fotografia del TERRA GOLLUT film festival 2021 ha triat el reportatge Cuidar per sobre curar de Bernat Sedó com el millor reportatge de fotografia "Històries del Ripollès", perquè tot i que les poden ser fotografies captades a qualsevol hospital del país, en aquest cas també reflecteix el drama i la situació complicada que es va viure a la comarca del Ripollès. El jurat en destaca la seva aposta visual més arriscada i que capta la situació del servei sanitaris de la comarca durant la pandèmia.

BERNAT CEDOBR

Fotografia: Bernat Cedó

Premi TERRA GOLLUT del públic

vot public 21

Mitjançant una votació popular han quedat amb els mateixos vots dos films, AL film de producció catalana Des-Nudos de Txell i al film de producció turca, February (şubat) de Ibrahim Bican.

still des nudos still February

Fotograma: Des-Nudos / February

Premi TERRA GOLLUT a la trajectòria audiovisual i de la comunicació

Ariadna Gil i Giner. Actriu. (Barcelona, 23 de gener de 1969) és una actriu de cinema, televisió i teatre catalana. Va començar la seva carrera el 1986 amb la pel·lícula de Bigas Luna Lola. Ha participat en més de cinquanta llargmetratges com Amo tu cama rica  Belle Époque, amb la que va guanyar el Premi Goya a la millor actriu, Libertarias, El laberinto del fauno, Soldados de SalamPremi TERRA GOLLUT a la trajectòria fotogràfica

Cristina Garcia Rodero, fotoperiodista. (14 d'octubre de 1949, Puertollano, Ciudad Real) és una fotoperiodista espanyola. Ha realitzat diversos treballs centrant-se en temes com l'antropologia i les festes tradicionals. Ha compatibilitzat la seva feina docent amb la creació fotogràfica i la col·laboració en diverses publicacions periòdiques espanyoles i estrangeres. Entre elles es troben: El Mundo, El País Semanal, La Vanguardia, Libération, Le Monde, Le Fígaro Magazine, Frankfurter Allgemeine Magazín, Il Corriere della Sera, Geo, Marie Claire, Foto Magazín, Photo Technik International, Aktuell Fotografie, Vogue, Photo, Life Magazine, Los Angeles Times, ... Ha estat la primera espanyola que ha entrat a treballar amb l'agència fotoperiodística Magnum.A la sessió de clausura emesa per internet el dissabte 31 d'octubre de 2020 a les 19.15 h s'ha fet públic el següent palmarès:

Premi al millor llargmetratge

Cholitas, de Jaime Murciego i Pablo Iraburu

El jurat del TERRA GOLLUT film festival 2020 atorga per unanimitat el Premi al millor llargmetratge a Cholitas de Pablo Iraburu i Jaime Murciego per captar la profunda humanitat de les protagonistes i fer-nos partíceps del seu apoderament amb una mirada cinematogràfica tendra, propera i dinàmica.

02. Fotograma     03. Premiat
Menció especial jurat llargmetratges

Des-Extinción, d’Alfonso Par

El Jurat de llargmetratges del TERRA GOLLUT film festival 2020, atorga la Menció especial a "Des-Extinción" d' Alfonso Par, per haver construït una road-movie de proposta científica ecològica, més que de divulgació, amb un llenguatge senzill, visualment captivador i conceptualment encoratjador.

02. fotograma      03. Premiat

Premi al millor curtmetratge

Reflejo, de Juan Carlos Mostaza

Havent analitzat la producció tècnica, el missatge que transmet, i la pertinència de la problemàtica que afecta, sobretot, a adolescents i adults joves, el jurat de curtmetratges del ha decidit atorgar el Premi a millor curtmetratge a Reflejo. Aquest curtmetratge mostra, de manera clara i perfectament dramatitzada en una animació, al drama familiar, el sofriment personal, la reconciliació i el perdó. Un digne exemple de com la societat ha d'aprendre a ser tolerant davant les diferències.

02. Fotograma      03. Premiat

Premi de la concòrdia

Carne, de Camila Kater

El jurat atorga el Premi de la concòrdia al curtmetratge Carne com la màxima expressió artística que mostra, sense ser obscena, la cruesa de la imatge femenina com "dona-objecte", sobretot en el sexual, convertint-la en un bé d'un sol ús. Un curtmetratge que busca la reivindicació de la dona com a iguals en dret i oportunitats en la societat. Una producció impecable, i de fort contingut social.

02. Fotograma      03. Premiada
Premi dels joves

Ama, de Julia de la Paz

El jurat de joves hem escollit aquest curtmetratge com el millor perquè sabem que hi ha moltes mares que pateixen aquesta situació, y és una realitat més pròxima. I com a darrer aspecte volem destacar que és important tenir una estabilitat per poder tenir un fill. També ens ha agradat el missatge que ha volgut transmetre de fer feliç a la seva filla per molt que la mare visqui una mala situació.

02. Fotograma     03. Premiada

Menció especial jurat dels joves

Chernobyl 1986, de Toni Comas

El jurat de joves hem decidit atorgar una menció especial a aquest curtmetratge perquè els plans eren molt bons i també perquè ens ha fet riure. Per altra banda, el missatge que ha transmès ens ha fet pensar en la pandèmia de la Covid19, ja que tenim en les nostres mans el canvi, hem de prendre la iniciativa i no deixar-nos enganyar pels missatges que intenten transmetre els mitjans de comunicació.

02. Fotograma      03. Premiat

Premi al millor reportatge de fotoperiodisme

Pandemic, de Marc Sanyé

El jurat de fotografia ha decidit atorgar el Premi al millor reportatge de fotografia a Pandèmic, de Marc Sanyé per la vigència d' un tema que afecta a tota la societat tractat amb empatia i profunditat i amb uns bons criteris de selecció de àmbits i de dispersió geogràfica: hospital comarcal de Campdevànol, residencia d' avis a Vic i les imatges de la saturació del espai pels morts a Collserola.

02. Fotograma     02. Premiat
Menció especial del jurat de fotografia

Nombrar la herida, de Paula Roque

El jurat de fotografia ha decidit donar una menció especial al treball de Paula Roque sobre les agressions sexuals a dones per la estratègia narrativa que ha construït i els recursos de retòrica visual que ha desenvolupat per abordar una lacra social que encara no té suficient visibilitat.

02. Fotograma     03. Premiada

Premi de públic

Sense sostre, de Pep Garrido i Xesc Cabot

La votació popular a través de l’enllaç votpublic.terragollut.com ha atorgat aquest guardó.

02. Fotograma    

03. Premiat 1     03. Premiat 2

Premi a la trajectòria fotogràfica a Pepe Baeza, editor de premsa especialitzat en fotografia.

Pepe Baeza (Valencia, 1955) ha sigut Fotògraf a El Periódico de Catalunya i a El Noticiero Universal (1978-1990), Editor gràfic a El Periódico de Catalunya i Redactor en cap de fotografia i edició gràfica a La Vanguardia (1990-2015). És Llicenciat en Periodisme i Doctor en Ciències de la Informació per la UAB. Profesor de Fotografia, Fotoperiodisme i Gèneres fotogràfics a la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona, UAB, (1989-2010) i de Reporterisme fotogràfic a la Facultat de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra (2011-2013). Autor del llibre "Por una función crítica de la fotografía de prensa". Gustavo Gili, Barcelona 2001 i 2003 (2a. edició). Actualment, és coordinador de la secció "Imágenes" de Le Monde Diplomatique en español.

PepeBaeza

Premi a la trajectòria audiovisual a Teresa Font, muntadora de cinema

Teresa Font Guiteras, va néixer a Gallifa, Vallès Occidental. És una muntadora catalana amb una de les trajectòries més reconegudes de l’Estat. Ha treballat més de 80 films com Dolor y Gloria, Días Contados, Juana La Loca, Libertarias, Luna caliente, El Lute camina o revienta, Amantes, Fanny Pelopaja, Celos, El día de la bestia, Jamón, jamón, Días contados, El rey pasmado, Bwana,  Asesinato en el comité central, Muertos de risa o la sèrie de televisió Los jinetes del alba.

Ha treballat amb nombrosos directors com Vicente Aranda, Pedro Almodóvar, Imanol Uribe, Joaquim Jordà, Álex de la Iglesia, entre d’altres.

Guardonada amb el Premi Goya al millor muntatge un parell de vegades, per Días Contados i recentment per Dolor y Gloria.

Des del seu punt de vista els muntadors han de tenir una sensibilitat especial per captar el sentit del que s'està explicant i triar els plans més adequats per a cada moment de la narració cinematogràfica. En aquest sentit creu que cal eliminar tot el material que no sigui fonamental, deixant el necessari perquè les escenes siguin fàcilment comprensibles per a l'espectador.

De la mateixa forma i en la seva opinió la feina de muntatge exigeix posar-se en el lloc del públic per acabar proporcionant-li exactament el que necessita veure. La seva feina com a muntadora de so li va fer entendre la importància que té en el muntatge cinematogràfic, tant per ajudar en el propi muntatge de les imatges com per manipular el temps i el ritme.

Teresa Font 001

Fem arribar el cinema social i amb valors a llocs on no arriba: A pobles petits i a col·lectius vulnerables.

Pròximes sessions:

El públic diu:

"He canviat la meva forma de veure una part del món que gràcies a les històries del festival".

"Ha canviat la mirada i projecció sobre la Vall. Vaig descobrir a Juan Tomás Avila i he conegut la realitat de Guinea Equatorial. "

"He guanyat confiança, en veure la comprensió i empatia de la gent quan se'ls parla obertament i sincerament de temes encara tabú com el suïcidi."

"Una delícia. Assistir a una projecció de cinema reivindicatiu, a Queralbs, sabent que hi ha altres projeccions a la comarca. Orgull de país. Felicitat compartida."

"El festival transmet valors, reivindica la diversitat, les minories i de les persones indefenses."

"És la primera vegada des de que he arribat aquí, que m'he sentit tractat només com un jove, i no com un refugiat migrat." 

Notícies

Vuit festivals de cinema social de Catalunya creen el Tectònic

Una iniciativa de cinema en línia que arriba per sacsejar el món El festival es farà del 22 d'octubre a l'1 de novembre en format en línia Es tracta d'una aposta per sumar esforços i no competir en temps difícils pel sector 3 de setembre de 2020. Un total de vuit festivals de cinema social de Catalunya s'han unit per crear una nova proposta cultural transformadora que porta per nom Tectònic. Es tracta d'un festival de cinema en línia que arriba per sacsejar consciències sobre problemàtiques d'arreu del món, i que es celebrarà del 22 d'octubre a l'1 de novembre. L'objectiu és convertir un repte en una oportunitat, en un moment d'incertesa a causa de la crisi a tots nivells que ha comportat la Covid-19. Alhora vol ser una proposta contundent capaç de fer-se un lloc enmig d'una agenda cultural molt atapeïda, en la que també s'ha volgut tenir en compte la incertesa a l'hora d'organitzar propostes presencials, així com uns pressupostos molt debilitats a causa de la mateixa pandèmia. Per això, s'ha apostat clarament per sumar i no competir en temps difícils per a tothom.

Llegeix més

Juan Tomás de Ávila Laurel i la Guinea equatorial amb influència franquista, els protagonistes de la primera sessió de la pantalla itinerant del TERRA GOLLUT film festival

22/08/2020.- Èxit de públic i bona acollida de la primera sessió a l'aire lliure del #TERRAGOLLUT film festival a #Queralbs. Més d'una seixantena de persones van gaudir de la sessió a la plaça de la vila i van ser conscients de la realitat de Guinea Equatorial, un Estat amb influència present encara del franquisme, de la mà de l'opositor al dictador Obiang i activista escriptor Juan Tomás de Ávila Laurel. El cinefòrum, amb una figura de nivell com ell, va ser intens, participatiu i revelador pels assistents. La nova pantalla itinerant es va estrenar a la seu que va obrir les sessions territorials fa quatre anys...

Llegeix més

Prop de 200 obres de 24 nacionalitats diferents es presenten per competir al TERRA GOLLUT Film Festival

El certamen a competició se celebrarà del 9 al 31 d’octubre El festival comença a escalfar motors aquesta setmana amb les sessions Cinema amb Valors On Tour a diferents municipis del Ripollès

29/07/2020.- El certamen de cinema compromès per la transformació social TERRAGOLLUT Film Festival arranca aquesta setmana amb les sessions de Cinema amb ValorsOn Tour a municipis del Ripollès com Vallfogona, Setcases, Llanars, Queralbs o Ribes deFreser, fent realitat un dels objectius d’aquest projecte: arribar als territoris on no hiha cinema i garantir així la igualtat d’oportunitats. El certamen a competició secelebrarà del 9 al 31 d'octubre i s’hi han presentat 190 obres de 24 nacionalitatsdiferents.

Llegeix més

TERRA GOLLUT film festival

És un certamen de cinema compromès per la transformació social. "Som de muntanya. Som de terra endins. Som un festival de poble que s'estén a altres pobles i a llocs o col·lectius on la cultura no sol arribar. Obrim la mirada al món des del Pirineu." És un projecte impulsat per Joaquim Roqué, el que va ser el director i promotor intelectual durant 6 edicions del  Festival Gollut que ha mostrat obres nacionals o internacionals que tenen com a tema la conscienciació social, mediambiental, o mostren alguna forma d’activisme en favor dels drets humans i la diversitat de cultures.  Totes elles mostrades a espectadors habituals que podrien ser els de qualsevol altre certamen. Sovint els festivals es queden en la fase de sensibilització de públics i els premis que s’atorguen només donen certa rellevància comunicativa a obres. Tanmateix, TERRA GOLLUT film festival fa un pas endavant per deixar la “teoria” per passar a la pràctica. El projecte té com a objectiu principal transcendir més enllà del fet cinematogràfic. El cinema és una potent eina transformadora de consciències, d’hàbits, d’actituds... De manera immersiva i amb activitats que donen valor afegit als films; testimonis, taules de debat, cinefòrums, tallers educatius... Volem arribar també a un altre públic, a espectadors amb necessitats socials o humanitàries. Dissenyant accions per prendre distància amb la seva situació personal, que creïn empaties amb altres col·lectius o problemàtiques que els ajudaran a superar la seva pròpia situació. Amb el cinema com instrument per fer-ho. TERRA GOLLUT film festival té l’origen en els Golluts de Ribes, una comunitat de persones que varen ser discriminades per les seves particularitats físiques fins a la seva total desaparició a mitjan segle XX. Mesuraven menys de 1,2 mts, la majoria d'ells tenien goll, una malformació inofensiva però de mal aspecte. Científics que l’època els van descriure com a subraça. El fet d'anomenar al certamen Gollut pretén ser un reconeixement públic cap a ells.

Continuar llegint

Missió:

Divulgar el cinema compromès i humanitari que no es veu en els mitjans de comunicació i plataformes habituals als llocs i col·lectius on no sol arribar, especialment a pobles petits i persones amb risc d’exclusió social.

Fer conèixer arreu la comunitat dels Golluts de Ribes, coneguts com als nans de Ribes, que va ser marginada i discriminada fins a la seva desaparició per la seva aparença física.

Visió:

Creiem en el poder transformador del cinema per remoure i captivar l’ànima de les persones, per contribuir a canviar el seu punt de vista respecte els problemes del món, per empatitzar-hi i comprendre’ls, perquè creiem cada persona sí que té el poder de canviar el seu entorn immediat. Aspirem ser la espurna que engega el canvi personal.

Valors fundacionals:

Tolerància, Conscienciació social, Valors mediambientals i de muntanya, Investigació periodística o històrica, Activisme en favor dels drets humans, Diversitat de cultures i/o que incideixin en la igualtat de gènere.

Proposta de valor:

Cinema diferent, divers, amb missatges no convencionals. Dinamització i presentació de projeccions i activitats de debat i reflexió en espais singulars i socials.

Missio Visio Terra Gollut cat

Fem arribar el cinema social i amb valors a llocs on no arriba: A pobles petits i a col·lectius vulnerables.

Novetat

Es presenta el nou llibre "Els misteris dels golluts o nans de Ribes"

La nova publicació trenca el mite dels nans de Ribes i els «humanitza» Articles de publicacions anglosaxones del segle XIX confirmen la discriminació i rebuig que va patir aquest col·lectiu Ribes de Freser. 29-12-21. Cent persones assisteixen amb expectació a la presentació del llibre "els misteris dels golluts o nans de Ribes" al Teatre Municipal de #RibesdeFreser que trenca el mite de la comunitat de persones que visqueren al #Ripollès fins a principis del segle XIX. Persones que van ser discriminades per la seva aparença física i la seva alçada, diminuta, i algunes desevoluparen el goll, producte de la malnutrició, condicions extremes de pobresa i aïllament social. El llibre aporta documents històrics i les primeres fotografies reals i verídiques contrastades dels anomenats nans de Ribes que es trobaven per tot el #Ripollès. El llibre es posa a la venda a la botiga del web del www.terragollut.com i aviat per diferents punts de venda del #Ripollès.L'acte ha comptat amb la participació dels dos autors del llibre, @miquelsitjarserra i Joaquim Roqué, la conducció de la periodista Mònica Pagès i la presentació de l'alcaldessa de Ribes de Freser, Mònica Sanjaume. L'acte s'ha realitzat seguint les mesures de prevenció de la #covid-19 amb l'organització del TERRA GOLLUT film festival amb la col·laboració de l'Ajuntament de Ribes de Freser. Llibre ha estat editat per Miquel Sitjar i Dinamic Enginy, sota la marca Edicions Terra Gollut amb el suport de la Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya.  "Els misteris dels golluts o nans de Ribes", es troba a la venda en línia l'apartat botiga del web www.terragollut.com i als punts de venda de Ribes de Freser de @ita_decoracio_i_complements @pocacosa_by_sandra @lacaixetaribesi @papereriaarcada. Ben aviat a altres punts de venda en altres poblacions.  COMPRA EL LLIBRE EN LÍNIA

els-misteris-dels-golluts-nans-ribes-terragollut-film-festival-
els-misteris-dels-golluts-nans-ribes-terragollut-film-festival-
els-misteris-dels-golluts-nans-ribes-terragollut-film-festival-
els-misteris-dels-golluts-nans-ribes-terragollut-film-festival-
els-misteris-dels-golluts-nans-ribes-terragollut-film-festival-
els-misteris-dels-golluts-nans-ribes-terragollut-film-festival-
els-misteris-dels-golluts-nans-ribes-terragollut-film-festival-
els-misteris-dels-golluts-nans-ribes-terragollut-film-festival-
els-misteris-dels-golluts-nans-ribes-terragollut-film-festival-

 

COMPRA EL LLIBRE

El públic diu:

"He canviat la meva forma de veure una part del món que gràcies a les històries del festival".

"Ha canviat la mirada i projecció sobre la Vall. Vaig descobrir a Juan Tomás Avila i he conegut la realitat de Guinea Equatorial. "

"He guanyat confiança, en veure la comprensió i empatia de la gent quan se'ls parla obertament i sincerament de temes encara tabú com el suïcidi."

"Una delícia. Assistir a una projecció de cinema reivindicatiu, a Queralbs, sabent que hi ha altres projeccions a la comarca. Orgull de país. Felicitat compartida."

"El festival transmet valors, reivindica la diversitat, les minories i de les persones indefenses."

"És la primera vegada des de que he arribat aquí, que m'he sentit tractat només com un jove, i no com un refugiat migrat." 

Programa en vídeo

Notícies

GOLLUT FILMS, un pas endavant en la promoció del cinema amb ànima i en foment de la industria audiovisual

Cinema amb ànima GOLLUT FILMS és una distribuïdora cinematogràfica amb base a Ribes de Freser que té com a missió fer arribar a tots racons, canals i mitjans films amb contingut social, humanitari i compromís. Sorgida del TERRA GOLLUT film festival, certamen de cinema compromès i fotoperiodisme. Films com 15 horas, premiat al TERRA GOLL 2021 ja s'està distribuïnt en sales de cinema a tot l'Estat. El film s'estrenarà als Boliche cinemes de Barcelona el dia 17 de desembre, però ja s'ha projectat al Cinema Truffaut de Girona, a Amorebieta, Bilbao, San Sebastián de los Reyes, a la Mostra de Cinema de Dones i la setmana que ve els dies 7 i 9 als Cat Cinemes de Figueres.   Entre els films que es distribuiran en els pròxims mesos hi ha The year of the monkey, The Albino's trees, La guerra a Cuba, Alamarilove i Facing death with wirecutter. Fes una ullada al nou web: http://www.gollutfilms.com/   

‘Encara hi ha algú al bosc’ i ‘Non dago Mikel’ guanyen el TERRA GOLLUT film festival, en una edició que ha arribat a una trentena de municipis

El curt iraní ‘The whimper and the existence’ s’emporta el guardó de la seva categoria, i Gemma Miralda el de millor reportatge de fotoperiodisme per ‘The sacred and the real’ El premi del públic per votació popular també va tenir dos guanyadors: ‘Des-nudos’, de Diana Casellas i Txell Esteve, i ‘February’, de Brahim Bican13/10/2021.- Encara hi ha algú al bosc, de Teresa Turiera-Puigbò i Erol Lleri Llordella, i Non dago Mikel, d’Amaia Merino i Miguel Ángel Llamas, es van alçar amb el Premi TERRA GOLLUT al Millor Llargmetratge, en la clausura del festival que es va fer ahir a la tarda al teatre Diagonal de Campdevànol (Ripollès). El jurat va decidir que el premi fos compartit i va destacar l’alt nivell dels documentals seleccionats i, especialment, el compromís a l’hora de denunciar problemàtiques que afecten col·lectius invisibilitzats. El millor curtmetratge va ser pel film iranià, The whimper and the existence de Hossein Allahyari, i el millor reportatge de fotoperiodisme va ser per Gemma Miralda i el seu treball sobre els moviments transhumants del Pirineu, The sacred and the real. Pel TERRA GOLLUT Film Festival hi ha passat 1.750 espectadors presencials i 9.000 espectadors en línia, a través del canal al Filmin.cat, unes xifres que conclouen una molt bona edició.

Llegir més

Joaquim Roqué explica els programes de Cinema d'Acció Social del TERRA GOLLUT film festival

Ripoll, 5 de maig de 2021. El programa de televisió El Magazín de Televisió del Ripollès entrevista al director del TERRA GOLLUT film festival, Joaquim Roqué, que explica els diferents programes de Cinema d'Acció Social intinerants amb el que el certamen realitzarà sessions aquesta primavera i estiu sobre temes socials atemporals com el racisme, la violència de gènere i la salut mental, i que s'allargaran durant tot l'any, a banda de les novetats cinematogràfiques del festival. El certamen a competició ja va obrir convocatòria al mes de febrer i es realitzarà del 24 de setembre al 12 d'octubre d'enguany.

TERRA GOLLUT film festival

És un certamen de cinema compromès per la transformació social. "Som de muntanya. Som de terra endins. Som un festival de poble que s'estén a altres pobles i a llocs o col·lectius on la cultura no sol arribar. Obrim la mirada al món des del Pirineu." És un projecte impulsat per Joaquim Roqué, el que va ser el director i promotor intelectual durant 6 edicions del  Festival Gollut que ha mostrat obres nacionals o internacionals que tenen com a tema la conscienciació social, mediambiental, o mostren alguna forma d’activisme en favor dels drets humans i la diversitat de cultures.  Totes elles mostrades a espectadors habituals que podrien ser els de qualsevol altre certamen. Sovint els festivals es queden en la fase de sensibilització de públics i els premis que s’atorguen només donen certa rellevància comunicativa a obres. Tanmateix, TERRA GOLLUT film festival fa un pas endavant per deixar la “teoria” per passar a la pràctica. El projecte té com a objectiu principal transcendir més enllà del fet cinematogràfic. El cinema és una potent eina transformadora de consciències, d’hàbits, d’actituds... De manera immersiva i amb activitats que donen valor afegit als films; testimonis, taules de debat, cinefòrums, tallers educatius... Volem arribar també a un altre públic, a espectadors amb necessitats socials o humanitàries. Dissenyant accions per prendre distància amb la seva situació personal, que creïn empaties amb altres col·lectius o problemàtiques que els ajudaran a superar la seva pròpia situació. Amb el cinema com instrument per fer-ho. TERRA GOLLUT film festival té l’origen en els Golluts de Ribes, una comunitat de persones que varen ser discriminades per les seves particularitats físiques fins a la seva total desaparició a mitjan segle XX. Mesuraven menys de 1,2 mts, la majoria d'ells tenien goll, una malformació inofensiva però de mal aspecte. Científics que l’època els van descriure com a subraça. El fet d'anomenar al certamen Gollut pretén ser un reconeixement públic cap a ells.

Continuar llegint

TERRA GOLLUT film festival

TERRA GOLLUT film festival és un certamen de cinema compromès per la transformació social.

"Som de muntanya. Som de terra endins. Som un festival de poble que s'estén a altres pobles i a llocs o col·lectius on la cultura no sol arribar. Obrim la mirada al món des del Pirineu."

És un projecte impulsat per Joaquim Roqué, el que va ser el director i promotor intel·lectual durant 6 edicions del  Festival Gollut que ha mostrat obres nacionals o internacionals que tenen com a tema la conscienciació social, mediambiental, o mostren alguna forma d’activisme en favor dels drets humans i la diversitat de cultures.

Totes elles mostrades a espectadors habituals que podrien ser els de qualsevol altre certamen.

Sovint els festivals es queden en la fase de sensibilització de públics i els premis que s’atorguen només donen certa rellevància comunicativa a obres.

Tanmateix, TERRA GOLLUT film festival fa un pas endavant per deixar la “teoria” per passar a la pràctica. El projecte té com a objectiu principal transcendir més enllà del fet cinematogràfic.

El cinema és una potent eina transformadora de consciències, d’hàbits, d’actituds... De manera immersiva i amb activitats que donen valor afegit als films; testimonis, taules de debat, cinefòrums, tallers educatius... Volem arribar també a un altre públic, a espectadors amb necessitats socials o humanitàries. Dissenyant accions per prendre distància amb la seva situació personal, que creïn empaties amb altres col·lectius o problemàtiques que els ajudaran a superar la seva pròpia situació. Amb el cinema com instrument per fer-ho.

TERRA GOLLUT film festival té l’origen en els Golluts de Ribes, una comunitat de persones que varen ser discriminades per les seves particularitats físiques fins a la seva total desaparició a mitjan segle XX. Mesuraven menys de 1,2 mts, la majoria d'ells tenien goll, una malformació inofensiva però de mal aspecte. Científics que l’època els van descriure com a subraça. El fet d'anomenar al certamen Gollut pretén ser un reconeixement públic cap a ells.

Este es el texto que tendrían que tener todas las webs donde se explica qué usos hay que hacer de esta web y las implicaciones de responsabilidad tanto de los usuarios como de DINÀMIC ENGINY, como empresa propietaria del mismo. Queda estructurado en diferentes ámbitos:

Condiciones des uso del site web

Este site web es el medio para acceder a toda la información, contactar, contratar servicios que realiza DINÀMIC ENGINY. Conectarse e introducir datos en la página web, implica la aceptación de todo lo que explica el texto de este Aviso legal.

Identificación de la empresa. Datos registrales

El artículo décimo de la Ley de Servicios de la Sociedad de la Información y Comercio Electrónico, establece que la empresa propietaria del web hace falta que se identifique en el mismo.‎

DINÀMIC ENGINY SLU, (en adelante, DINÀMIC ENGINY), tiene el CIF B65851180 y está domiciliada fiscalmente en Can Cigala, Ribes Altes, 17534, Ribes de Freser, Girona

Propiedad intelectual

Todos los contenidos del site web, entendiendo por contenidos a título meramente enunciativo los textos, ‎fotografías, gráficos, imágenes, iconos, enlaces y otros contenidos, así como su diseño gráfico son ‎propiedad de DINÀMIC ENGINY, o bien han sido adquiridos mediante licencias legales, o cedidos por empresas y entidades colaboradoras.

La tecnología y el software utilizados no son propiedad sino que son recursos obtenidos legalmente para su uso y modificación.‎

Política de privacidad en los datos 

¿Cómo tratamos tus datos?

Aplicable desde el 25 de mayo de 2018

Desde DINÀMIC ENGINY queremos darte algunos detalles sobre cómo tratamos los datos personales que nos facilitas al interactuar con nosotros. Así, esta política de privacidad se aplica a todas las personas que nos facilitan o nos han facilitado datos de carácter personal por cualquier medio, específicamente donde veas una referencia a esta política, incluyendo en un formulario, página web, aplicación móvil, etc.

Hemos llamado a este documento “Cómo tratamos tus datos personales” porque es importante para nosotros que esta información esté lo más accesible posible para ti, pero en caso de que prefieras las denominaciones más tradicionales, este documento es la Política de Privacidad de nuestra empresa.

Información básica sobre cómo tratamos tus datos

Responsable:

DINÀMIC ENGINY SLU, (en adelante, DINÀMIC ENGINY), tiene el CIF B65851180 y está domiciliada fiscalmente en Can Cigala, Ribes Altes, 17534, Ribes de Freser, Girona

Finalidad:

Utilizamos tus datos para:

 • Mantener la relación para la prestación de nuestros servicios.
 • La gestión, administración, prestación y mejora del servicio ofrecido por DINÀMIC ENGINY.
 • El envío de newsletters o información sobre nuestras novedades o sobre nuestros servicios.

 Legitimación:

Ejecución de un contrato y el consentimiento del interesado e ncaso de nuestros usuarios, e interés legítimo en otros casos.

Destinatarios:

No se cederán los datos sin consentimiento expreso, salvo obligación legal.

Derechos:

Acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos, como se explica en la información adicional.

Información adicional:

Puede consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra página web: https://www.DINÀMIC ENGINY.com/index.php/ca/2-uncategorised/40-avis-legal-politica-de-privacitat-i-cookies.html

Los datos que decidas proporcionarnos (en el pasado o en el futuro) a través de cualquiera de los medios habilitados, nos los facilitas libremente y aceptas que estos datos personales sean objeto del tratamiento correspondiente en cada caso en función del consentimiento y la finalidad para la cual nos los hayas facilitado.

Según lo dispuesto en el Reglamento (UE) 2016/679, de 27 de abril, General de Protección de Datos (en adelante lo llamaremos RGPD) debemos facilitarte la información relativa al tratamiento de tus datos que vamos a realizar con el fin de que tengas toda la información necesaria para darnos de manera válida tu consentimiento. Por eso es esencial que leas atentamente la información que te detallamos a continuación.

¿Qué datos trataremos y para qué lo haremos?

Los datos personales que nos facilitas en los distintos formularios habilitados al efecto los utilizamos para gestionar los productos y servicios que ofrecemos en DINÀMIC ENGINY. Estos datos pueden ser los siguientes:

 • Datos de identificación y contacto, como el nombre, email, dirección, códigos promocionales, contraseñas, cuenta de Facebook, etc., facilitados por el propio usuario.
 • Datos de pago, como cuenta de Paypal, tarjeta de crédito, etc., facilitados por el propio usuario.
 • Datos de conexión, como dirección IP, identificar de los dispositivos, sistema operativo, operador de acceso, etc., recopilados de forma técnica en base al uso que el usuario hace del servicio.
 • Información de uso del servicio, incluyendo historial de compras, horas de utilización del servicio, tipo de servicio, encuestas, etc., recopilados de forma automática en base al uso que el usuario hace del servicio.

Estos datos nos permiten mantener la relación con los usuarios, así como la gestión, administración, prestación y mejora de nuestros servicios, y sin ellos, no podríamos prestarte los mismos. Así, si no quieres que tratemos tus datos, no podrás utilizar nuestros servicios o los disfrutarás parcialmente, según el caso

Igualmente, en el caso de que exista una relación contractual, te enviaremos información sobre nuestros productos y servicios.

Si no quieres recibir ningún tipo de información sobre nuestros servicios o en algún momento quieres dejar de recibirla, indícanoslo mandándonos un mail a la dirección Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., o mediante correo postal al domicilio social de DINÀMIC ENGINY que hemos indicado más arriba.

Los dispositivos que utilices para conectar con el sistema y disfrutar de nuestros contenidos facilitan información de uso que podremos recopilar para fines estadísticos, publicitarios, análisis, mejoras y protección de nuestro servicio. Estos datos incluyen información del dispositivo, tu dirección IP, dispositivos autorizados, la información del sistema operativo y el navegador que estás usando.

DINÀMIC ENGINY utiliza distintas tecnologías como cookies y archivos de registro para varios propósitos. Estas tecnologías nos ayudan a comprender la forma en que nuestros usuarios interactúan con DINÀMIC ENGINY con el fin de mejorar la experiencia del usuario, optimizar la usabilidad del sitio, testar nuevas funcionalidades, contenidos y servicios, y para fines de marketing y publicidad. Puedes ampliar esta información en nuestra Política de Cookies.

Trabajamos con terceros que nos facilitan herramientas y estadísticas para analizar tendencias y recopilar información demográfica y de uso del sistema de la totalidad de usuarios que acceden al Servicio. Aunque esta información estadística es anónima, en la Política de Cookies encontrarás información sobre cómo limitar el acceso de estos servicios a las cookies de tu navegador. Ten en cuenta que si deshabilitas ciertas cookies, la prestación del servicio que prestamos puede quedar mermada o incluso hacerlo inviable.

¿Por qué razón utilizamos tus datos personales?

La base legal del tratamiento de tus datos dependerá del rol que tengas y de la forma que interactúes con nosotros, pudiendo ser un cliente, usuario de nuestros servicios, persona que presta servicios para algún proveedor o cliente, etc. En cualquiera de estos casos:

Necesitamos procesar tu información personal para poder prestarte el servicio, con las finalidades descritas anteriormente.

Cuando nos has dado tu consentimiento para usar tus datos de una forma determinada, marcando expresamente una casilla de consentimiento al completar un formulario.

Por interés legítimo, para la gestión de la empresa y de nuestros servicios, siempre y cuando estos intereses no queden anulados por tus derechos. En este sentido, DINÀMIC ENGINY  persigue varios intereses legítimos a la hora de usar tus datos personales:

Mejorar y personalizar nuestro servicio.

Garantizar la seguridad de nuestro servicio.

Velar por la protección de nuestros usuarios.

Desarrollar nuevas funcionalidades y servicios para nuestros usuarios.

¿A quién comunicamos tus datos?

No cedemos tus datos personales a nadie.

Únicamente comunicaremos los mismos cuando estemos obligados por una ley o que previamente nos hayas dado tu autorización expresa.

Para poder prestar nuestros servicios necesitamos trabajar con empresas que tratan tus datos por cuenta nuestra (proveedores de hosting, de tecnología de análisis de datos, etc.), como parte de la prestación de un servicio que les hemos contratado, con quien firmamos los correspondientes contratos de encargados de tratamiento y les exigimos el cumplimiento de la normativa en materia de datos personales.

¿Durante cuánto tiempo conservaremos tus datos? Respecto de cada tratamiento para el cual nos hayas dado tu consentimiento, conservaremos los datos el tiempo que sea necesario para garantizar la prestación del servicio y cumplir con nuestras obligaciones legales.

Los datos personales proporcionados se conservarán hasta el momento que solicites tu baja y eliminación de los datos.

Una vez realitzada la baja, bloquearemos tus datos y solo los conservaremos en la medida necesaria que exija cualquier norma aplicable.

¿Cómo custodiamos tus datos? En cumplimiento de nuestra obligación de guardar secreto respecto de los datos de carácter personal recogidos así como de nuestro deber de custodiarlos, nos comprometemos a adoptar las medidas de seguridad necesarias para evitar su modificación, alteración, pérdida, tratamiento o acceso no autorizado, de acuerdo con lo establecido en el RGPD.

En DINÀMIC ENGINY reconocemos y nos tomamos muy en serio nuestra responsabilidad a la hora de proteger tus datos personales. Es por ello que mantenemos los niveles de seguridad de protección de datos personales conforme al Real Decreto 1720/2007, de 21 de diciembre, por el que se aprueba el Reglamento de desarrollo de la Ley Orgánica 15/1999, de 13 de diciembre, de protección de datos de carácter personal, y hemos establecido todos los medios técnicos a nuestro alcance para evitar la pérdida, mal uso, alteración, acceso no autorizado y robo de los datos que nos has facilitado, sin perjuicio de informarte de que las medidas de seguridad en Internet no son absolutamente inexpugnables.

¿Cómo puedes controlar la gestión de tus datos?

De nuevo te recordamos que podrás ejercitar sus derechos de acceso, rectificación, supresión y oposición así como los de limitación y portabilidad, en cualquiera de las direcciones que te hemos dado al principio o en la dirección de correo electrónico Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., adjuntando fotocopia del DNI e indicándonos qué actuación por nuestra parte solicitas.

El ejercicio de todos estos derechos es gratuito y, en aras a la mayor transparencia, te facilitamos más información sobre estos derechos:

Derecho al Acceso, rectificación y supresión: Puedes consultar tus datos personales accediendo a tu cuenta de usuario en el apartado de datos personales o a través de cualquiera de los medios de contacto habilitados.

Derecho a Oposición: En determinadas circunstancias y por motivos relacionados con tu situación particular, puedes oponerte al tratamiento de tus datos. DINÀMIC ENGINY dejará de tratar los datos, salvo por motivos legítimos, por el ejercicio o la defensa de posibles reclamaciones o para cumplir con nuestras obligaciones legales.

Derecho a la Limitación del tratamiento: En determinadas circunstancias puedes solicitar la limitación del tratamiento de tus datos, en cuyo caso únicamente los conservaremos para cumplir con nuestras obligaciones legales.

Derecho a la Portabilidad: En caso de aplicación, podrás recibir, en formato electrónico, los datos personales que nos hayas facilitado.

Derecho a la Retirada del consentimiento: En cualquier momento puedes retirar el consentimiento prestado sin que ello afecte a la licitud del tratamiento. Si solicitas la cancelación de tus datos dejaremos de procesar los mismos pero ten en cuenta que no podremos seguir prestándote servicios y que, en determinados casos en los que tengamos la base legal correspondiente, seguiremos procesando tu información después de que hayas retirado tu consentimiento y solicitado la eliminación de tu información.

Igualmente te informamos de que tienes derecho a presentar una reclamación en la Agencia Española de Protección de Datos www.agpd.es. En todo caso, por nuestro fuerte compromiso con la privacidad te invitamos a que te dirijas directamente a nosotros para solucionar cualquier cuestión relacionada con tus datos personales; estaremos encantados de poder serte de utilidad.

Modificación de la presente política de datos de carácter personal DINÀMIC ENGINY se reserva el derecho a modificar la presente política para adaptarla a futuras novedades legislativas o jurisprudenciales, informando previamente a los usuarios a través de nuestra web. Te recomendamos que consultes esta página con cierta frecuencia para revisar la versión más reciente. En la parte superior de este documento te indicamos la fecha de la última actualización.

La nueva política de privacidad será efectiva desde el momento de su publicación. Si no aceptas las mismas, podrás ejercitar cualquiera de tus derechos o dejar de utilizar nuestro servicio. Si continúas accediendo o utilizando nuestros servicios después de la entrada en vigor de dichas modificaciones, aceptas estar sujeto a las nuevas políticas de privacidad.

En ningún caso dichas modificaciones afectarán a la elección que hubieras formulado en lo que respecta al modo en que DINÀMIC ENGINY puede tratar tus datos personales. Si en algún momento quisiéramos utilizar tus datos de forma distinta a la establecida en el momento de la recogida, te lo notificaremos por correo electrónico, solicitando tu consentimiento.

Asimismo, DINÀMIC ENGINY se reserva el derecho a la rescisión de los servicios que presta en aquellos usuarios que no cumplan con los términos y condiciones legales de uso, así como con la legislación vigente.

Política de privacidad en la navegación. Política de Cookies

Por el conocimiento de los usuarios que navegáis por el site web, DINÀMIC ENGINY pone en conocimiento que el site ‎web puede generar cookies de navegación, sólo con el fin de enriquecer la experiencia de navegación y ‎de ofrecer contenidos o servicios más personalizados.‎

Las Cookies son pequeños archivos de texto que los lugar web guardan en los dispositivos a través del navegador web. Se utilizan desde los años 90 y representan una de las tecnologías más usadas en las webs. Funciones imprescindibles en un lugar web dependen de las cookies. Por ejemplo, no se pueden hacer compras por Internet sin ellas porque se usan para recordar los artículos añadidos a una cesta de compra. También facilitan la recepción por Internet de información y publicidad relevante e interesante por los usuarios de las webs. Las cookies que usamos no recopilan ninguno otro dato personal sobre los usuarios que navegen por nuestras webs y no pueden echar a perder el ordenador, mesita o teléfono móvil por ellas mismas.

Reconocimiento y aceptación de las condiciones de uso

Mediante el uso de este site web usted acepta que DINÀMIC ENGINY, deposite cookies en su dispositivo de navegación.

¿Cómo usamos las cookies?

Nuestras cookies nos permiten entender la manera en que nuestros visitantes usan nuestros lugares web, porque podamos mejorar nuestra presencia en Internet y de los proyectos que salimos adelante. Para hacer esto usamos las herramientas de Análisis Web. No recogemos información personal de usted.

Los tipos de cookies

Las Cookies se clasifican en dos categorías generales: cookies propias (que depositamos nosotros) y cookies de terceros (depositadas por otros).

Cookies propias 

Estas cookies son depositadas por DINÀMIC ENGINY. En general, permiten una funcionalidad imprescindible a nuestra web. También incluyen cookies de Análisis Web.

Cookies de terceros

Las cookies de terceros no son depositadas por DINÀMIC ENGINY, sino miedo colaboradores seleccionados. No recopilan ni envían ninguna información personal sobre usted. Algunas permiten el funcionamiento de servicios útiles cómo, por ejemplo, las encuestas.

La gestión de cookies

Todos los navegadores más populares permiten gestionar las cookies. Puede aceptar o rechazar todas las cookies, o sólo algunos tipos de cookie.

¿Qué pasa si rechaza todas las cookies? 

Podrá seguir usando algunas partes de nuestros lugares web. Aun así, algunas secciones útiles no funcionarán si deshabilita las cookies. Por ejemplo, no será posible utilizar los foros o acceder a las secciones para usuarios registrados.

¿Cómo se pueden gestionar las cookies en diferentes navegadores web?

Para GOOGLE CHROME haz clic aquí

Para MOZILLA FIREFOX haz clic aquí

Para INTERNET EXPLORER haz clic aquí

Para SAFARI haz clic aquí

Para SAFARI PARA IOS (IPHONE, IPAD) haz clic aquí

Exclusión de responsabilidad general

DINÀMIC ENGINY no se responsabiliza de cualquier daño o perjuicio que se pueda generar debido a una ‎circunstancia de fuerza mayor, como por ejemplo defectos de hardware o software de los usuarios, error en las líneas de ‎comunicaciones, fallos en la red de Internet o de las instalaciones informáticas que hacen posible la ‎publicación de la web. Dinámico Ingenio tampoco garantiza que el funcionamiento de la web sea constando, fiable y ‎correcto en todo momento. ‎ ‎

El acceso de los usuarios al site web no implica para el titular de la página web la obligación de controlar la ausencia ‎de virus, gusanos, o cualquiera otro elemento informático perjudicial. Corresponde al usuario, en todo caso, tener en ‎disponibilidad las herramientas adecuadas para la detección y desinfección de programas informáticos perjudiciales..‎


DINÀMIC ENGINY se reserva el derecho a modificar el presente aviso legal y política de privacidad con la finalidad ‎de adaptarla a posibles novedades legislativas.‎‎


DINÀMIC ENGINY no se responsabiliza del mal uso que se realice de los contenidos de su plana web, siendo ‎responsabilidad exclusiva de la persona que accede a ellos o los utiliza.‎


DINÀMIC ENGINY no se hace responsable de los lugares web de terceros a los cuales se accede mediante vínculos que ‎traigan o procedan de estos lugares web.‎ Respecto a los enlaces o hipervínculos.

Respecto a los enlaces o hipervínculos, DINÀMIC ENGINY declina toda responsabilidad hacia aquellos que remitan ‎en nuestra página web y en el caso de aquellos la conexión de los cuales aparezcan en nuestra página, lo hará a ‎título informativo y tienen que tener nuestra autorización.‎

Exclusión de responsabilidad en redes sociales

Se excluye expresamente cualquier tipo de responsabilidad por los enlaces a redes sociales.

Ley aplicable y jurisdicción

Las relaciones con los usuarios derivadas el uso de esta página web se someten a la legislación española. En el ‎supuesto que surja cualquier conflicto o discrepancia se someterán a la Jurisdicción de los Juzgados y Tribunales de ‎Barcelona capital. Los usuarios de esta página web son conscientes de todo el que se ha expuesto y lo aceptan ‎de manera voluntaria y libre..‎

Última actualización

‎© DINÀMIC ENGINY SLU. – 05 de febrero de 2020

 PRÒXIMES SESSIONS


Cartell 6e Festival Gollut web

Salutació del director del Festival Gollut

Aquesta 6à edició del Festival Gollut es fa un gran pas endavant en el certamen, que fins ara ha mostrat films amb vocació social i humanitària als espectadors habituals que podrien ser els de qualsevol altre festival. Els festivals de cinema es queden sovint en la fase de sensibilització, i els seus premis atorguen certa rellevància comunicativa a les obres, i fins aquí es queden.

Tanmateix, enguany, el Gollut deixa la “teoria” per passar a la pràctica. És l’edició més inclusiva, que transcendeix més enllà del fet cinematogràfic i posa granets de sorra en la inclusió de persones en risc d’exclusió social; sessions per a col·lectius especials, s’integren persones amb discapacitat mental als jurats, fomentem la concòrdia entre cultures i religions, creant el nou Premi Gollut de la Concòrdia, que s’entregarà a una obra que faci valdre el millor dels éssers humans, així com la diversitat i la tolerància, també convidem a joves migrats i joves estudiants a una taula rodona sobre la migració cap a Europa de menors no acompanyats, uns explicaran als altres les seves experiències, i junts, formaran part del Jurat del Premi Gollut dels joves. Aquestes accions i moltes d’altres contribueixen al diàleg constructiu del qual el Festival Gollut ja comença a ser-ne un referent.

Esperem més de 2000 espectadors en 61 sessions. La Vall de Ribes obrirà els seus braços i serà una terra d’acollida a visitants. El 6è Gollut serà el més gran i extens en activitats realitzat fins al moment. Les activitats de l’OFF Gollut són per tota mena de públics, valoren els recursos turístics, el patrimoni històric material i immaterial, i els valors mediambientals de la Vall de Ribes.

Som de muntanya. Som de terra endins. Som un festival de poble que s’ha estès a d’altres pobles. Obrim la mirada al món des d’aquí. 

Tot això, no només ho fem a la Vall de Ribes i al Ripollès, sinó que ho fem en petites poblacions rurals. Perquè sí, perquè tenim dret també a l’oferta cultural de 1r ordre. Per això el duem a Barcelona, a altres cineclubs de Girona i internacionalitzem la Vall de Ribes als casals catalans de Zuric i Basilea, Suïssa.

Al Gollut practiquem la concòrdia en el nostre entorn proper per canviar el món, encara que sigui una mica. Amb tan sols amb una miqueta ens conformem. Si ho aconseguim només amb una persona… La feina que fem tots i totes els que formem part d’aquest gran equip ja haurà valgut la pena. 

Gràcies a tots per formar-ne part. Veniu i participeu. Estarem contents de compartir-ho amb vosaltres. 

Joaquim Roqué
Director del Festival Gollut

 

 

 

 


 PROGRAMACIONS JA REALITZADES

El polític, advocat, periodista, ‘científic’ i ‘turista inquiet’ Miquel de Morayta, va descobrir al seu pas per la Vall de Ribes l’existència d’una comunitat de ‘nans’ que vivien plegats a prop del castell de Sant Pere. Va ser el 1886 quan de Morayta es va apropar a la Vila de Munt i va trobar cabanes on vivien aquests personatges reals. Es caracteritzaven per una petita alçada, viure aïllats de la resta dels veïns i per tenir desenvolupat un goll. 

Morayta va enviar un escrit a El Globo titulat “Los enanos de Ribas”, explicant la seva troballa a la Vall de Ribes, fins i tot va arribar a considerar la possibilitat que es tractés d’una nova espècie, cosa que no va caure gaire bé en l’Espanya pretesament unitària de l’època.

La seva publicació va provocar un rebombori a l'època, nombrosos cièntifics i antropòlegs van venir a Ribes de Freser per estudiar-los i es van realitzar moltes publicacions a l'època per diferents entitats del món. A causa d'aquesta exposició, els Golluts van ser forçats a abandonar les seves terres, cases i varen ser discriminats i alguns d'ells exterminats fins a la seva desaparició a mitjans del segle XX.

"Imatges i records Ribes de Freser" ( 1995 p.18)

“Imatges i records Ribes de Freser” ( 1995 p.18)

Ramon Ferrerons Ruiz "Annal 1993-94" (1995, p91)

Ramon Ferrerons Ruiz “Annal 1993-94” (1995, p91)

Golluda llibre els misteris dels golluts o nans de ribes

Fotografia realitzada per David MacRitchie, l'any 1894. Publicat al llibre "Els misteris dels nans o golluts de Ribes" (2021) de Miquel Sitjar i Joaquim Roqué

  COMPRA EL LLIBRE EN LÍNIA

En el següents enllaços trobareu explicacions dels Golluts de Ribes en els mitjans de comunicació:

Les entrades de les sessions del 6è Festival Gollut són gestionades per cadascuna de les seus, algunes són gratuïtes.

Consulta el programa per saber el preu de cada sessió en concret.

ENTRADES, PREUS I ABONAMENTS (a Ribes de Freser)

Sessions de projeccions i conferències

 • 1 sessió 7 €
 • Inauguració i clausura 10 €
 • Entrada cap de setmana sencer* 15 € 
 • Apropa cultura (entrada per persona x sessió)* 3 €
 • Abonament normal (21 sessions)* 45 € (2,14 € x sessió)
 • Abonament socis Amics del cinema (21 sessions)* 38 € (1,81 € x sessió)
 • Abonament jove* 38 € (1,81 € x sessió)

Les sessions que no es realitzen a Ribes de Freser, consultar el preu i ubicació de venda a la graella programació a partir de la pàgina 20 del programa

Activitats OFF Gollut i altres

 • 1 activitat OFF Gollut 6 €
 • Concert "Els Carbonell" 12 €
 • Sopar popular 12 €
 • Samarreta Gollut 9 €
 • Adhesiu Gollut 1 €  

* NOTA: Només sessions de projecció i conferències. Les activitats paral·leles de l'OFF Gollut no estan incloses dins els abonaments. Un cop adquirit l’abonament o l’entrada per internet, cal passar per taquilla per bescanviar el tiquet d’accés a la sala. L’aforament màxim del Cinema Catalunya és de 180 places. Es recomana retirar el tiquet d’accés 20 minuts abans de cada sessió.


 PRÒXIMES SESSIONS: COMPRA L'ENTRADA O APUNTA'T A L'ACTIVITAT


Descomptes 6 Festival Gollut 2019 web    

Cinema compromès, fotoperiodisme, muntanya i medi ambient fonamentat en la cultura popular.

 

 

El Festival Gollut és un festival que va ser organitzat per 1a vegada l'any 2014 pels Amics del cinema de la Vall de Ribes, amb Joaquim Roqué Paret com a president. L'entitat cineclubista va organitzar directament les 3 edicions. A partir de la 4a edició fins a la 6a ha estat organitzat per Dinàmic Enginy, empresa productora i distribuïdora cinematogràfica. 

El certamen ha donat nom als nans de Ribes, els golluts, comunitat que va ser discriminada fins a la seva desaparició a mitjans del segle XX. Els reivindica i dignifica. Projecta i premia a obres que transmeten valors amb compromís social, informen o denuncien fets que afecten a la societat  i que no es difonen suficientment a les sales de cinema, mitjans de comunicació o canals de distribució audiovisual habituals.

 

El perquè del Festival Gollut i dels seus premis

El Festival Gollut va ser creat pel cineclub dels Amics del Cinema de la Vall de Ribes l'any 2014, després d'assumir la gestió del Cinema Catalunya des de 2009. Actualment i degut a la seva expansió territorial, el Festival Gollut és organitzat per l'empresa productora i distribuïdora Dinàmic Enginy.
El certamen ja esdevé una referència de l'audiovisual i fotografia amb compromís. S'especialitza més en les obres audiovisuals i fotogràfiques que transmeten valors amb compromís social, muntanya, medi ambient, informen o denuncien fets que afecten a la societat.


Els Premis Gollut són uns premis locals que reconeixen valors globals

El nom del festival i del seus premis són un reconeixement als Golluts. Una comunitat de persones que va ser discriminada fins a la seva desaparició a mitjans del segle vint. Mesuraven menys de metre vint. També se'ls coneixia com a nans de Ribes, i solien habitar els entorns de la Vall de Ribes. La majoria d'aquests personatges tenien goll, una patologia inofensiva però de mal d'aspecte, que suposà una discriminació a tota la comunitat.

Els Golluts han marcat durant generacions els habitants de la Vall de Ribes, que durant molt de temps, no n'han volgut parlar i se n'ha volgut ocultar la seva existència.

El fet d'anomenar Gollut al Festival i als premis atorgats, suposa també fer un reconeixement públic al que van significar i en certa manera, és reconèixer la injustícia i vulneració dels drets socials a tota la comunitat de Golluts que habitaren a la Vall de Ribes, com a exemple del que passa en la vulneració dels drets humans a tot el món.

Per tercera vegada els Premis Gollut tornaran a reconèixer les obres dels creadors audiovisuals, cinematogràfics i fotogràfics, i a banda de reconèixer el talent audiovisual també ho faran específicament amb el contingut i els valors transmesos en les obres.

El dia a dia de les persones que vivim en la societat del segle XXI és un contrast constant entre pols oposats. Com el nying i el nyang. Crisis i progrés econòmic. Vulneració dels drets humans i augment de la consciència social. Retallades públiques i de l'estat del benestar versus l'augment dels beneficis dels grans poders financers. Coneixement dels fenòmens naturals i alhora també sabem que l'activitat humana contribueix al canvi climàtic.

El Festival Gollut mostra els aspectes que preocupen a la societat i que no es difonen suficientment a les sales de cinema, mitjans de comunicació o canals de distribució audiovisual habituals. 

Canal canal a Filmin.cat amb la selecció dels millors films

filmin.cat

Per primera vegada una selecció dels millors films de les 6 edicions primeres del certamen de cinema compromès, fotoperiodisme, muntanya i medi ambient es podran veure en línia a Filmin.es, la plataforma pionera i de referència amb cinema, sèries i curts d'alta definició i amb més títols de l'Estat, més de 10.000. 

I el canal del Festival Gollut és a Filmin.cat és la primera plataforma de distribució en línia de cinema i sèries íntegrament en català promoguda per Filmin.es. 


Pots veure cada film del canal per 2,95 €. Tots els títols estan inclosos per als subscriptors de Filmin.es i Filmin.cat.

Accedeix-hi aquí: https://www.filmin.cat/canal/terra-gollut-film-festival

 

canal festival gollut filmin.cat

Pagament de quota de soci

Modalitats soci

Dinàmic Enginy SLU - 2020 - Contacta - Avís legal i política de privacitat