• Inici
 • TERRA GOLLUT
 • Notícies
 • Darrers dies per presentar obres al nou TERRA GOLLUT film festival, que continua el seu camí i s’adapta a la situació d’excepció de la Covid19

Darrers dies per presentar obres al nou TERRA GOLLUT film festival, que continua el seu camí i s’adapta a la situació d’excepció de la Covid19

El certamen de Cinema compromès per la transformació social es troba ple procés de selecció d’obres a competició.

El termini acaba el pròxim 1 de juliol de 2020. El certamen assegura la seva celebració amb una adaptació a la situació provocada per la crisi de la Covid19.

El TERRA GOLLUT film festival serà un certamen més focalitzat en el cinema compromès i en la transformació social com un dels objectius principals amb la voluntat d’arribar a públics que no tenen accés a la cultura de manera habitual ni al cinema d’aquest àmbit.

Un nou certamen, per un nou temps

El nou TERRA GOLLUT film festival, és un projecte impulsat per Joaquim Roqué, el que va ser el director i promotor intel·lectual durant 6 edicions del Festival Gollut.

I és una evolució transgressora i transformadora al que s’ha fet fins al moment. Un certamen més territorial, amb acció social i educativa.

La imatge és moderna, més sintètica. Incorpora en concepte de muntanya, Pirineus i vall dins del seu logotip.

Som de muntanya, som de terra endins. Un festival de poble que s’estén a altres pobles. I seguirem obrint la mirada al món i transformant-lo des d’aquí. Deixem de ser només espectadors.

Els motius principals per fer aquest nou certamen són:

 1. Ampliar-ne la territorialitat, ja que el valor del la consciència social és un valor global, arribar a pobles més petits i a públics on la cultura no arriba.
 2. Crear una línia d’acció social i educativa, fins ara absent, per incidir en la transformació de la vida de persones amb vulnerabilitat social.
 3. Assegurar-ne la continuïtat a deu anys vista, tant pel que fa a la sostenibilitat, el nivell de qualitat de continguts i la diversitat dels mateixos i, sobretot, per renovar-ne l’esperit i la missió.

 Adaptació i canvis arrel de la situació Covid19

L’edició d’aquest any 2020 serà un model híbrid entre les sessions en línia a través d’internet i les sessions presencials, que es veuran reduïdes. També es treballa amb altres festivals transformadors i socials per realitzar accions conjuntes.

Dates del TERRA GOLLUT film festival

El certamen tindrà períodes:

 • Les sessions de les seccions a competició 2020 seran del de l’9 d’octubre al 31 d’octubre de 2020

La presentació al públic de Barcelona i als mitjans es realitzarà a la Filmoteca de Catalunya durant el mes d’octubre i diferents municipis del Ripollès ja han confirmat les seus a l’espera dels canvis que provoqui l’estat d’excepció.

 • Les sessions Ontour, de Cinema amb Valors -sessions dinamitzades de films d’altres edicions – seran de l’1 d’agost al 31 de desembre de 2020.

Seccions del TERRA GOLLUT film festival


SECCIONS A COMPETICIÓ

Les seccions oficials a competició en l’edició 2020 del TERRA GOLLUT

film festival són 3:


CINEMA I AUDIOVISUAL

 • Llargmetratges.
     Documentals o de ficció (de 30 minuts a màxim 120 minuts).
 • Curtmetratges.
     Documentals o de ficció (menys de 30 minuts).

FOTOGRAFIA

 • Reportatge de fotoperiodisme
  ( Mínim 5 fotografies, màxim 20 fotografies)

Inscripcions: http://www.terragollut.com/index.php/ca/inscripcions-2020

Diferències amb el Festival Gollut realitzat fins al moment

Tanmateix, el nou certamen a banda de sensibilitzar a un públic avesat a obres nacionals o internacionals que tenen com a tema la conscienciació social, mediambiental, o mostren alguna forma d’activisme en favor dels drets humans i la diversitat de cultures, també fa un pas endavant per deixar la “teoria” per passar a la pràctica.

El projecte té com a objectiu principal transcendir més enllà del fet cinematogràfic per transformar la societat i els espectadors, com?

Incidint en el canvi de consciències, d’hàbits, d’actituds... De manera immersiva i amb activitats que donen valor afegit als films; testimonis, taules de debat, cinefòrums, tallers educatius per escoles i col·lectius vulnerables...

Arribant també a un altre públic, que fins ara no té accés a aquest continguts, a espectadors amb necessitats socials o humanitàries. Dissenyant accions per prendre distància amb la seva situació personal, que creïn empaties amb altres col·lectius o problemàtiques que els ajudaran a superar la seva pròpia situació. Amb el cinema com instrument per fer-ho.

I per últim, el TERRA GOLLUT film festival arribarà a noves poblacions rurals i petites amb una clara intenció de dur un festival de cinema, allà on no toca.

Contacte:

Joaquim Roqué

Director del TERRA GOLLUT film festival

Tel: 656325582

Email: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Més informació: www.terragollut.com

Subscripció a informació / Suscripción a información / News subscription

Selecciona sobre que vols rebre informació:
Estic d'acord amb la Política de privacitat

En compliment de la nova normativa europea GDPR, el TERRA GOLLUT film festival - Dinàmic Enginy SLU utilitzarà la informació que proporcioneu en aquest formulari per estar en contacte amb tu i per proporcionar actualitzacions sobre les nostres activitats.

Dinàmic Enginy SLU - 2020 - Contacta - Avís legal i política de privacitat