• Inici
  • TERRA GOLLUT
  • Notícies
  • Prop de 200 obres de 24 nacionalitats diferents es presenten per competir al TERRA GOLLUT Film Festival

Prop de 200 obres de 24 nacionalitats diferents es presenten per competir al TERRA GOLLUT Film Festival

Prop de 200 obres de 24 nacionalitats diferents es presenten per competir al TERRA GOLLUT Film Festival
  • El certamen a competició se celebrarà del 9 al 31 d’octubre
  • El festival comença a escalfar motors aquesta cap de setmana amb les sessions Cinema amb Valors On Tour a diferents municipis del Ripollès

29/07/2020.- El certamen de cinema compromès per la transformació social TERRA GOLLUT Film Festival arranca aquesta setmana amb les sessions de Cinema amb Valors On Tour a municipis del Ripollès com Setcases, Llanars, Queralbs o Ribes de Freser, fent realitat un dels objectius d’aquest projecte: arribar als territoris on no hi ha cinema i garantir així la igualtat d’oportunitats. El certamen a competició se celebrarà del 9 al 31 d'octubre i s’hi han presentat 190 obres de 24 nacionalitats diferents.

Així doncs, aquest dissabte 1 d’agost la Sala d’Estudis de Setcases acollirà una de les sessions de Cinema amb Valors del TERRA GOLLIUT amb dues pel·lícules, ‘El retorn de l’Os’ (David Perpiñán) i Fluvius (Pere Puigbert). En aquest cas es comptarà amb la presència de l’autor del primer documental, David Perpiñán, amb qui els assistents podran comentar l’obra. Les properes sessions del tour es faran el 12 d’agost a Llanars, el 21 d’agost a Queralbs i el 29 d’agost a Ribes de Freser. Totes aquestes sessions, excepte la de Ribes, seran gratuïtes i amb totes les mesures de prevenció i seguretat davant la Covid-19. Entre els mesos de setembre i novembre es faran noves sessions de Cinema amb Valors On Tour a Teià (Maresme), Cassà de la Selva (La Selva), Vallfogona (Ripollès) i Figueres (Alt Empordà).

D’aquesta manera TERRA GOLLUT obre una nova etapa fent evolucionar el certamen que va tenir el seu origen a Ribes de Freser amb el Festival Gollut. A darrere d’aquest projecte hi ha un gran equip humà, liderat per Joaquim Roqué Paret, que n'és el director. Els altres òrgans del festival són la Comissió Permanent, formada per 11 persones, i el

Comitè de Selecció, que l’integren 12 persones, que són els que escolliran les obres que aniran a competició.

EL CERTAMEN, A L’OCTUBRE

El TERRA GOLLUT Film Festival té diverses fases. La primera és la que arranca aquest cap de setmana, amb les sessions de Cinema amb Valors On Tour, i a la tardor arribarà la segona i més important: el certamen a competició, que es farà del 9 al 31 d'octubre.

La convocatòria internacional del TERRA GOLLUT Film Festival ha comptat amb

obres de 24 nacionalitats de quatre continents diferents: Amèrica del Sud i del Nord,

Àsia, Europa, Àfrica, i amb una quantitat destacable de films -com és ja habitual- de la

zona de l'Orient Mitjà (Iran, Iraq i Palestina). Al certamen s’hi han presentat 190 candidats, repartits en 43 llargmetratges, 121 curtmetratges i 25 reportatges de fotografia. El Comitè de Selecció serà l’encarregat de triar els 10 llargmetratges i 10 curtmetratges que aniran a competició.

Més endavant es confirmaran totes les seus amb obres a competició, entre les quals hi haurà la Filmoteca de Catalunya, Ripoll, Planoles, Campdevànol, Sant Joan de les Abadesses, Queralbs i Ribes de Freser.

----------------------------------------------------------------------

SESSIONS ON TOUR-CINEFÒRUM AMB VALORS (AGOST)

SETCASES

DIA: 1 d’agost

LLOC: Sala d’Estudis

HORA: 19h

‘EL RETORN DE L’OS’ (David Perpiñán)

La persecució humana va portar progressivament l’ós bru a l’extinció al Pirineu. Però un esforç col·laboratiu entre Espanya i França va iniciar una reintroducció d’aquesta espècie el 1996, i la població vint anys després ha arribat a 40 individus.

‘FLUVIUS’ (Pere Puigbert)

Un viatge poètic al cor d’un riu en el seu fluir cap al mar. El film recorre el riu Fluvià, que neix al nord de Catalunya i desemboca a la Mediterrània. Els dos films són de la selecció del Festival Gollut 2019

LLANARS

DIA: 12 d’agost

LLOC: Sala de ball

‘FUGIR DE L’OBLIT’ (Abel Moreno)

En Pitu s’ha passat tota la vida fugint. Fugint del franquisme, del camp de refugiats d’Argeles-sur-Mer, del camp de concentració de Dachau, del camp d’extermini de Treblinka, de la matança d’Oradour-sur-Glane, etc. Ara, als 91 anys, l’Alzheimer de la Mercè, la seva dona, l’impulsa a tornar a tots els llocs dels que va escapar, emprenent el que paradoxalment serà la seva última fugida. La de l’oblit.

Hi serà present el director del film, Abel Moreno.

QUERALBS

DIA: 21 d’agost

LLOC: Auditori Sala de Núria

‘L’ESCRIPTOR DEL PAÍS SENSE LLIBRES’ (Marc Serena)

Guinea Equatorial es va independitzar d'Espanya fa 50 anys i ara s'ha convertit en un dels països més aïllats d'Àfrica, sotmès a la dictadura de Teodoro Obiang, la més longeva del món. Hi entrem acompanyats de l'escriptor més traduït del país, Juan Tomás Ávila Laurel, que des del 2011 viu refugiat a Sant Cugat del Vallès. A través dels seus llibres descobrim un racó d'Àfrica on es troben algunes de les víctimes més invisibles del franquisme i que, encara ara, pateix les conseqüències de dos segles de dominació colonial.

Hi serà present l'escriptor equatoguineà, Juan Tomás de Ávila Laurel

RIBES DE FRESER

DIA: 29 d’agost

LLOC: Celler Quatre Cal Daví

‘L’ANY DEL MICO’ (Vladimir Blaževski)

Sàtira política sobre la peculiar amistat entre Coco, un mico solitari, i Tsobe, un empobrit guardià de zoo enmig d'un Skopje devastat. El mico s'escapa de la seva captivitat per ser lliure. El guardià serà readmès en el seu treball si ho captura. El mico arriba a ser un símbol de la resistència en un país devastat econòmicament on impera l'entropia. L'absurda i còmica caça del mico és com un mirall del testimoniatge trist i alhora d'un divertit món que ha perdut el nord.

Subscripció a informació / Suscripción a información / News subscription

Selecciona sobre que vols rebre informació:
Estic d'acord amb la Política de privacitat

En compliment de la nova normativa europea GDPR, el TERRA GOLLUT film festival - Dinàmic Enginy SLU utilitzarà la informació que proporcioneu en aquest formulari per estar en contacte amb tu i per proporcionar actualitzacions sobre les nostres activitats.

Dinàmic Enginy SLU - 2020 - Contacta - Avís legal i política de privacitat