Vuit festivals de cinema social de Catalunya creen el Tectònic

Vuit festivals de cinema social de Catalunya creen el Tectònic

Una iniciativa de cinema en línia que arriba per sacsejar el món

  • El festival es farà del 22 d'octubre a l'1 de novembre en format en línia
  • Es tracta d'una aposta per sumar esforços i no competir en temps difícils pel sector

3 de setembre de 2020. Un total de vuit festivals de cinema social de Catalunya s'han unit per crear una nova proposta cultural transformadora que porta per nom Tectònic. Es tracta d'un festival de cinema en línia que arriba per sacsejar consciències sobre problemàtiques d'arreu del món, i que es celebrarà del 22 d'octubre a l'1 de novembre. L'objectiu és convertir un repte en una oportunitat, en un moment d'incertesa a causa de la crisi a tots nivells que ha comportat la Covid-19. Alhora vol ser una proposta contundent capaç de fer-se un lloc enmig d'una agenda cultural molt atapeïda, en la que també s'ha volgut tenir en compte la incertesa a l'hora d'organitzar propostes presencials, així com uns pressupostos molt debilitats a causa de la mateixa pandèmia. Per això, s'ha apostat clarament per sumar i no competir en temps difícils per a tothom.

Els festivals que formen part de la iniciativa són Terra Gollut film festival, Mostra de Cinema Salut, Drets i Acció, Festival Protesta, Clam Festival, Festival de Cinema i Drets Humans de Barcelona, Festival Inclús, Festival Panòptic i Mostra de Cinema Àrab i del Mediterrani de Catalunya. Cadascun amb el seu caràcter, la seva història, la seva personalitat i les seves lluites. Una suma de persones compromeses al voltant d'un objectiu: potenciar el cinema com a eina de transformació social per posar-lo al servei de la sensibilització i el canvi.

El Tectònic oferirà una programació col·lectiva de llargmetratges de crítica social que es podran veure a través de la plataforma de cinema en línia Filmin. Les projeccions aniran acompanyades de diferents activitats paral·leles dissenyades per alimentar el debat i donar espai al pensament crític. Mentre la situació sanitària ho permeti, la voluntat de l'organització és que aquestes activitats tinguin un format híbrid, algunes seran presencials amb transmissió en 'streaming' i, d'altres, només virtual.

El format en línia permet reforçar el concepte de xarxa territorial i comunitat, i permet acostar les propostes del Tectònic tant a pobles petits com a ciutats amb molta més oferta. La procedència diversa dels festivals integrants de la iniciativa es veurà reflectida també en la diversitat de públics a qui es pot arribar apel·lant així a la descentralització i democratització de la cultura que sempre s'ha defensat.

Aviat us donarem més detalls... De moment, reserveu-vos aquests dies a l'agenda!

Subscripció a informació / Suscripción a información / News subscription

Selecciona sobre que vols rebre informació:
Estic d'acord amb la Política de privacitat

En compliment de la nova normativa europea GDPR, el TERRA GOLLUT film festival - Dinàmic Enginy SLU utilitzarà la informació que proporcioneu en aquest formulari per estar en contacte amb tu i per proporcionar actualitzacions sobre les nostres activitats.

Dinàmic Enginy SLU - 2020 - Contacta - Avís legal i política de privacitat