• Inici
  • TERRA GOLLUT
  • Notícies
  • El TERRA GOLLUT es desdobla i comença el Tectònic, una edició confinada d'un nou festival format per vuit festivals catalans transformadors

El TERRA GOLLUT es desdobla i comença el Tectònic, una edició confinada d'un nou festival format per vuit festivals catalans transformadors

El TERRA GOLLUT es desdobla i comença el Tectònic, una edició confinada de vuit festivals catalans transformadors
El Tectònic comença aquest dijous i es presenta com l'opció cultural perfecta davant la Covid-19
  • La inauguració tindrà lloc dijous 22 d'octubre a les 20h a l'exterior de l'hospital del Mar, un espai simbòlic pel paper que han tingut els centres sanitaris en la lluita contra la Covid-19, i es podrà seguir en streaming. 
  • El Tectònic es celebrarà del 22 d'octubre a l'1 de novembre i compta amb una graella farcida de pel·lícules i activitats paral·leles. 
  • La programació de llargmetratges és paritària i la conformen un total de 14 pel·lícules, 9 seran estrenes a Catalunya i 8 a tot l'estat, i es podrà veure a Filmin. 
201022.Tectonic Cartela YouTube 0119 d'octubre de 2020. Aquest dijous 22 d'octubre a les 20h comença el Festival Tectònic, format per la unió de vuit festivals de cinema social de tot Catalunya, en una sessió inaugural a l'Hospital del Mar de Barcelona, un espai simbòlic tant per la seva història com pel paper que ha tingut en la lluita contra la pandèmia de la Covid19. L'espectacle inaugural consistirà en una instal·lació vídeo artística a càrrec de l'artista visual Pau Casanovas i comptarà amb la intervenció i conducció de la ballarina Laia Molins. L'esdeveniment que presentarà la programació de films del Tectònic emprant el llenguatge de l'art, amb tecnologia i tècniques audiovisuals, comptarà amb un aforament molt reduït de públic i es passarà per streaming. 
 
El Tectònic, un festival de festivals
El Tectònic es va gestar en ple confinament durant la primavera passada amb l'objectiu de construir una proposta col·lectiva i transformadora, a partir de la suma d'esforços, de capacitats i recursos, la idea és col·laborar i no competir. Aleshores, en previsió que a l'octubre ens podríem trobar amb la mateixa situació a causa de la pandèmia, l'organització va decidir que seria un festival en línia, fora d'algunes activitats paral·leles específiques que tindrien un format híbrid, amb un aforament reduït de públic i en streaming. Aquesta decisió va ser un encert, perquè la seva estrena torna a coincidir en un moment delicat a causa de la pandèmia amb mesures restrictives que afecten a tots els sectors, entre ells el de la cultura. Amb la certesa que totes hem de ser responsables amb la nostra salut individual i la col·lectiva, el Tectònic es converteix en una perfecta opció cultural per aquests dies, així s'evita el risc i som responsables amb les mesures implementades.
 
 
El Tectònic, un festival de cinema que arriba per sacsejar el món, se celebrarà del 22 d'octubre a l'1 de novembre, i tocarà diversos temes socials d'actualitat com la crisi migratòria, la situació del sistema sanitari i el dret a la salut,  el racisme policial o l'empoderament de la dona. 
 
El festival es planteja a partir de dos grans eixos: el primer és la projecció d'una quinzena de llargmetratges d'arreu del món, tant de ficció com de documental, i de diferents temàtiques socials. Hi ha 9 films que seran estrena a Catalunya i 8 que ho seran a tot l'Estat. Les estrenes a Catalunya són 16 shots, A casa, my home, Burning out, Chichinette, Cholitas, Good neighbours, Para no volver, Automotive i Chão. A l'Estat són les mateixes excepte de Cholitas. L'abonament a Filmin per veure tot el festival tindrà un preu de 7€, un cost pensat perquè sigui accessible per a tothom.
Campanya Graella tectonic web

El segon eix del Tectònic seran les activitats paral·leles relacionades amb els films que es projectaran, on algunes seran presencials però retransmeses en 'streaming', i d'altres només en format virtual. S'han programat vuit activitats que van des d'un monòleg amb la periodista i humorista feminista, Ana Polo, la conversa amb directores dels films programats, una conversa amb l'Helena Maleno per parlar dels migrants a la frontera sud o una taula rodona sobre el racisme policial a casa nostra. 

La cloenda serà el dia 1 de novembre al Teatre Atlàntida de Vic amb l'activitat "El cinema social a escena. Mònica Terribas conversa amb Sergi López i Neus Ballús", amb l'objectiu que sigui una reflexió sobre el tema central del festival: el cinema social i transformador. L'acte serà presencial però amb l'aforament limitat i es podrà seguir en directe per 'streaming'.
 
Des del Tectònic es vol fer incidència en la perspectiva de gènere, des de les temàtiques socials fins a la programació paritària i compromesa on es reivindica el paper de la dona en el món del cinema. També hi ha paritat en les activitats paral·leles programades.

Tot plegat es podrà seguir a través de tres canals: la plataforma Filmin, on es projectaran les pel·lícules, la pàgina web de Tectònic, centre de la mostra i el canal YouTube del festival, on es podran seguir les activitats paral·leles.
 

Subscripció a informació / Suscripción a información / News subscription

Selecciona sobre que vols rebre informació:
Estic d'acord amb la Política de privacitat

En compliment de la nova normativa europea GDPR, el TERRA GOLLUT film festival - Dinàmic Enginy SLU utilitzarà la informació que proporcioneu en aquest formulari per estar en contacte amb tu i per proporcionar actualitzacions sobre les nostres activitats.

Dinàmic Enginy SLU - 2020 - Contacta - Avís legal i política de privacitat