• Inici
  • TERRA GOLLUT
  • Notícies
  • Divendres es clausura l'edició 2020 del TERRA GOLLUT film festival amb l’anunci del palmarès del certamen i un reconeixement a la trajectòria de la muntadora de cinema amb dos Goya, Teresa Font

Divendres es clausura l'edició 2020 del TERRA GOLLUT film festival amb l’anunci del palmarès del certamen i un reconeixement a la trajectòria de la muntadora de cinema amb dos Goya, Teresa Font

Divendres es clausura l'edició 2020 del TERRA GOLLUT film festival amb l’anunci del palmarès del certamen i un reconeixement a la trajectòria de la muntadora de cinema amb dos Goya, Teresa Font
Es farà aquest dvendres a les 16h de la tarda a la Filmoteca de Catalunya de Barcelona. La sessió s'ha avançat dues hores pel motiu del toc de queda.

27/10/2020.- La Filmoteca de Catalunya acollirà aquest divendres 30 d’octubre a les 16h la sessió de clausura del TERRA GOLLUT film festival, que va començar el passat 9 d’octubre i que fins ara ja ha tingut prop de 1.500 espectadors, malgrat la situació de la Covid19, que ha fet que el TERRA GOLLUT d’aquest any hagi sigut excepcional amb menys sessions presencials que en altres edicions.

L’acte inclourà l’anunci del palmarès del certamen del TERRA GOLLUT on aquest any s’hi van presentar més de 200 obres de 24 nacionalitats diferents. S’entregaran els premis al millor llargmetratge, al millor curtmetratge i al millor reportatge de fotoperiodisme, però també hi haurà els premis especials de la Concòrdia, el del Públic -atorgat per votació popular- i el Premi dels Joves. Cal destacar que la desena de joves menors migrats sols, que van participar dies enrere en una de les activitats del TERRA GOLLUT i que formen part del jurat jove, també assistiran a l’acte de clausura del festival.

Un dels moments més emotius de la clausura serà el Premi a la Trajectòria d’un professional del cinema i audiovisual o de la comunicació, que aquest any s’entregarà a Teresa Font Guiteras, muntadora de cinema amb dos Goya i muntadora de la darrera pel·lícula de Pedro Almodóvar, “Dolor y Gloria”.

L’acte també inclou la projecció del film a competició “Alamarilove”, que parla d’un barri perifèric de l’Havana ple d’artistes que expressen i plasmen la realitat en la qual estan immersos. El documental està dirigit per l’italià Carmelo Raneri.

----------------------------------------------------------------------

R E C O R D E U

MOTIU: Clausura i anunci del palmarès del TERRA GOLLUT film festival

DIA: Divendres, 30 d’octubre

HORA: 16h

LLOC: Filmoteca de Catalunya (Plaça de Salvador Seguí, 1 Barcelona)

----------------------------------------------------------------------

PREMI A LA TRAJECTÒRIA: TERESA FONT GUITERAS

Teresa Font Guiteras, va néixer a Gallifa, Vallès Occidental. És una muntadora catalana amb una de les trajectòries més reconegudes de l’Estat. Ha treballat en més de 80 films com “Dolor y Gloria”, “Días Contados”, “Juana La Loca”, “Libertarias”, “Luna caliente”, “El Lute camina o revienta”, “Amantes”, “Fanny Pelopaja”, “Celos”, “El día de la bestia”, “Jamón, jamón”, “Días contados”, “El rey pasmado”, “Bwana”, “Asesinato en el comité central”, “Muertos de risa” o la sèrie de televisió “Los jinetes del alba”.

Ha treballat amb nombrosos directors com Vicente Aranda, Pedro Almodóvar, Imanol Uribe, Joaquim Jordà, Álex de la Iglesia, entre d’altres. Font ha estat guardonada amb el Premi Goya al millor muntatge dues vegades per “Días Contados” i recentment per “Dolor y Gloria”.

----------------------------------------------------------------------

EL TERRA GOLLUT FILM FESTIVAL

El TERRA GOLLUT film festival és un certamen de cinema compromès en la transformació social que té com a un dels objectius principals arribar a públics que no tenen accés a la cultura de manera habitual ni al cinema d’aquest àmbit. Es tracta d’un projecte impulsat per Joaquim Roqué, que va ser el director i promotor intel·lectual durant 6 edicions del Festival Gollut, i l’empresa Dinàmic Enginy. El certamen se celebrarà del 9 al 30 d’octubre i aquest any s’hi han presentat més de 200 obres de 24 nacionalitats diferents. Cal remarcar que, per primera vegada, tots els films estrangers es subtitularan al català, gràcies a la col·laboració de la Direcció General de Política Lingüística.

*Des de l’organització del Terra Gollut film Festival se segueixen totes les mesures de prevenció i seguretat de la Covid-19, així com la normativa establerta. “La cultura és segura, la cultura no s’atura”.

 

Subscripció a informació / Suscripción a información / News subscription

Selecciona sobre que vols rebre informació:
Estic d'acord amb la Política de privacitat

En compliment de la nova normativa europea GDPR, el TERRA GOLLUT film festival - Dinàmic Enginy SLU utilitzarà la informació que proporcioneu en aquest formulari per estar en contacte amb tu i per proporcionar actualitzacions sobre les nostres activitats.

Dinàmic Enginy SLU - 2020 - Contacta - Avís legal i política de privacitat