Taula Rodona menors migrats sols amb joves del Ripollès Joves que han migrat sols treballa amb col·lectius de menors migrats sols: expliquen la seva experiència a joves del Ripollès i formen part del jurat jove del certamen. Aquesta és una activitat que té com a objetiu combatre el racisme en els joves. Projecció dels curtmetratges: Fatima i Els dies de no oblidarem Divendres 8 d’octubre a les 9.30 i a les 11.30 Teatre Comtal de Ripoll
El Mohammed acaba d’arribar a Catalunya després d’un viatge llarg i dur des d’Àfrica. No pot dormir; el seu cap està ple de pensaments. 135 El Mohammed acaba d’arribar a Catalunya després d’un viatge llarg i dur des d’Àfrica. No pot dormir; el seu cap està ple de pensaments. Se sent sol, trist, confós; té por. No sap què serà de la seva vida. Diuen els seus autors: “No és només una pel·lícula; és la nostra història i la de moltes altres persones abans i després de nosaltres. Mohammed ha viatjat a Europa des d’Àfrica perquè té un somni. Però no sap com funcionen les coses aquí, no entén la llengua, no coneix a ningú i la família està molt lluny.”
Autors Film realitzat en el marc del programa Cinema en curs (www.cinemaencurs.org) per un grup de joves d’entre 15 i 20 anys migrats sols des de l’Àfrica: Ayoub Aichaooi, Sanna Bojang, El Mahdi Boumaiz, Mamadou Boye Barry, Dramane Diallo, Henry Gbotsyo Nartey, Abdourahman Jallow, Malang Kamaso, Aziz Kharbach, Dana Mayi, Mbaye Ndiaye, Fally Saine, Ebrima Sowe i Omar Sissoko amb l’acompanyament de l’educador Sergi López i dels cineastes Pep Garrido i Núria Aidelman
Fàtima
2021. Castellà, Català, Árabe. 24mins. Ficció
Fàtima és una noia de disset anys que arriba en pastera a la costa espanyola. Ve a la recerca del somni de poder viure millor a Europa. Trobarà molts obstacles
Amb el Suport de:
Centre de Recursos Pedagògics del Ripollès
Ajuntament de Ripoll
Direcció General de l'Adolescència i Infància de la Generalitat de Catalunya
ICEC. Generalitat de Catalunya
Diputació de Girona
* Reserva entrada imprescindible en línia: www.terragollut.com. Caldrà respectar les mesures Covid-19.
Projecció + vídeo-cinefòrum amb Jaime Murciego (director de Cholitas), Eileen Jubes (escaladora i esportista professional), la GECA (Grup excrusionista cultural i alpinista) i el CEO (Centre Excursionista d'Olot!).
Dijous 17 de març a les 19 h
Núria Social. Olot Preu: 4€ Reserva d’entrades: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Unes dones aimares coratjoses entossudides a escalar per ser lliures mantenint la seva identitat i dignitat.
El Núria torna a col·laborar amb Terra Gollut Film Festival i porta el documental 'Cholitas', amb set candidatures als premis Goya, en el qual cinc dones indígenes bolivianes protagonitzen una expedició única.
En conmemoració del 8M, Dia internacional de les Dones, aquest Ull Viu reflexionarem sobre la superació personal i els sostres de vidre presents a la nostra societat prenent la muntanya com a metàfora i realitat. A partir d'experiències personals veurem com la muntanya pot esdevenir un lloc de redempció, i debatrem l'accesibilitat actual en el món de l'esport, un món predominantment masculí i cada vegada més capitalitzat.
Sinopsi: Com a símbol de l’alliberació i empoderament aquestes dones es proposen escalar la muntanya més alta d’Amèrica. La seva imatge és sorprenent: escalen vestint la seva faldilla tradicional plena de colors. Són alguna cosa més que escaladores, són dones valentes que troben en la muntanya un espai per sentir-se lliures, felices i vives. La seva aventura mostrarà al món una manera inspiradora de ser dona, de viure la tradició i de relacionar-se amb la mare naturalesa.
Dimecres, 9 de març. 18.30 h. Casa de Núria. Queralbs. Entrada gratuïta*
Film basat en la vida de la jutgessa estatudinenca Ruth Bader Ginsburg, un referent mundial en l’avanç dels drets en l’igualtat entre persones. La seva història ha fet història.
Auditori del Centre Cívic El Palmàs. Sant Joan de les Abadesses
Amb la presència de Txell Bragulat, directora de la Mostra de Cinema Àrab i del Mediterrani
Una jove mestra palestina embarassada entra injustament a una presó de dones a Israel. Una història plena d’esperança, resiliència i supervivència contra tot.
Teatre Municipal de Ribes de Freser. Carrer Eres 6
Entrada lliure i gratuïta* (cal registre previ)
Amb la presència dels dos autors, Miquel Sitjar i Serra i Joaquim Roqué Paret i la conducció de Mònica Pagès, periodista especialitzada en cultura, i la benvinguda de Mònica Sanjaume, alcaldessa i regidora de cultura de Ribes de Freser. En acabat, hi haurà venda de llibres i signatura d’exemplars.
El nou llibre recull la història de la població de la comunitat a la vall de Ribes i inclou també documentació original, fotografies i il·lustracions que van publicar entitats, societats i universitats europees i americanes arran de la visita de persones especialitzades en antropologia a la zona del Pirineu on habitaven els golluts, i que mai abans no s’havien traduït al català o al castellà.
Per assistir a l’acte caldrà respectar les mesures sanitàries Covid19 vigents i la inscripció prèvia.
La cultura és essencial i és segura. Vine i participa.
Organitza:
Ajuntament de Queralbs, Dinàmic Enginy i Consorci de Benestar Social del Ripollès
Amb el Suport de:
ICEC. Generalitat de Catalunya
Diputació de Girona
Pacte d'Estat per la Violència de Gènere. Ministeri d'Igualtat
Non dago Mikel? és un film de Com va viure la societat basca la desaparició de Mikel Zabalza, víctima de tortures per la Guàrdia Civil.
Premi TERRA GOLLUT 2021 al millor llargmetratge
Adoor: Un adolescent fugit de la casa del seu pare drogoaddicte lluita per trobar a la seva desconeguda mare mentre s’enfronta a les problemàtiques de l’orfandat.
Les sessions itinerants del TERRA GOLLUT segueixen en marxa aquest dijous segona sessió de les quatre al NURIA SOCIAL D'OLOT
✨El Núria no para, aquest dijous 21 d'octubre a les 20h tenim L'ULL VIU, Cinema Social al Nuria amb la temàtica NATURA CURA.?
20h Projecció del curtmetratge 'FLUVIUS' de Pere Puigbert, un viatge poètic al cor del riu Fluvià en el seu fluir cap al mar.
20,15h Documental ‘HIJOS DE LA TIERRA’ de Patxi Uriz i Axel O'Mill. El testimoni de persones vinculades amb la natura que obren el seu cor per transmetre a la humanitat la saviesa que atresora la Mare Terra.
21h Cinefòrum amb la presència dels directors dels films Patxi Uriz i Pere Puigbert i els projectes locals:
Eixercolant, col·lectiu que recupera plantes silvestres.
Ester Sala, autora de 'Herbes remeieres de La Garrotxa.
Vídeo presentació de les Àvies Remeires.
Reserves: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
El documentari mostra les adversitats viscudes per joves descendents de migrants i la seva capacitat de transformar aquesta realitat donant valor a la diferència.
Seu del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser
Entrada gratuïta.
Història de la despoblació de la vila d’Àrreu de l’Alt Àneu a conseqüència de la seva incomunicació i les desavinences entre els veïns. El 1981 es va tancar l’última casa de poble.