Fem arribar el cinema social i amb valors a llocs on no arriba:
A pobles petits i a col·lectius vulnerables.

Pròximes sessions:  Compra el pack

  El públic diu:

  • Marc Ramillo

   "He canviat la meva forma de veure una part del món que gràcies a les històries del festival".
  • Fàtima El Bejjaji

   "Ha canviat la mirada i projecció sobre la Vall. Vaig descobrir a Juan Tomás Avila i he conegut la realitat de Guinea Equatorial. "

  • Alba Muntades

   "He guanyat confiança, en veure la comprensió i empatia de la gent quan se'ls parla obertament i sincerament de temes encara tabú com el suïcidi."

  • Joan Bover

   "Una delícia. Assistir a una projecció de cinema reivindicatiu, a Queralbs, sabent que hi ha altres projeccions a la comarca. Orgull de país. Felicitat compartida."

  • Mercè Miró

   "El festival transmet valors, reivindica la diversitat, les minories i de les persones indefenses."

  • Ibrahima Sorry Soumah (Jurat jove 2019)

   "És la primera vegada des de que he arribat aquí, que m'he sentit tractat només com un jove, i no com un refugiat migrat." 


  Notícies

  Divendres es clausura l'edició 2020 del TERRA GOLLUT film festival amb l’anunci del palmarès del certamen i un reconeixement a la trajectòria de la muntadora de cinema amb dos Goya, Teresa Font

  Es farà aquest dvendres a les 16h de la tarda a la Filmoteca de Catalunya de Barcelona. La sessió s'ha avançat dues hores pel motiu del toc de queda.

  27/10/2020.- La Filmoteca de Catalunya acollirà aquest divendres 30 d’octubre a les 16h la sessió de clausura del TERRA GOLLUT film festival, que va començar el passat 9 d’octubre i que fins ara ja ha tingut prop de 1.500 espectadors, malgrat la situació de la Covid19, que ha fet que el TERRA GOLLUT d’aquest any hagi sigut excepcional amb menys sessions presencials que en altres edicions.

  L’acte inclourà l’anunci del palmarès del certamen del TERRA GOLLUT on aquest any s’hi van presentar més de 200 obres de 24 nacionalitats diferents. S’entregaran els premis al millor llargmetratge, al millor curtmetratge i al millor reportatge de fotoperiodisme, però també hi haurà els premis especials de la Concòrdia, el del Públic -atorgat per votació popular- i el Premi dels Joves. Cal destacar que la desena de joves menors migrats sols, que van participar dies enrere en una de les activitats del TERRA GOLLUT i que formen part del jurat jove, també assistiran a l’acte de clausura del festival.

  Un dels moments més emotius de la clausura serà el Premi a la Trajectòria d’un professional del cinema i audiovisual o de la comunicació, que aquest any s’entregarà a Teresa Font Guiteras, muntadora de cinema amb dos Goya i muntadora de la darrera pel·lícula de Pedro Almodóvar, “Dolor y Gloria”.

  L’acte també inclou la projecció del film a competició “Alamarilove”, que parla d’un barri perifèric de l’Havana ple d’artistes que expressen i plasmen la realitat en la qual estan immersos. El documental està dirigit per l’italià Carmelo Raneri.  Vuit festivals de cinema social de Catalunya creen el Tectònic

  Teresa Font a la sala de muntatge

  El TERRA GOLLUT es desdobla i comença el Tectònic, una edició confinada d'un nou festival format per vuit festivals catalans transformadors

  El Tectònic comença aquest dijous i es presenta com l'opció cultural perfecta davant la Covid-19

  • La inauguració tindrà lloc dijous 22 d'octubre a les 20h a l'exterior de l'hospital del Mar, un espai simbòlic pel paper que han tingut els centres sanitaris en la lluita contra la Covid-19, i es podrà seguir en streaming. 
  • El Tectònic es celebrarà del 22 d'octubre a l'1 de novembre i compta amb una graella farcida de pel·lícules i activitats paral·leles. 
  • La programació de llargmetratges és paritària i la conformen un total de 14 pel·lícules, 9 seran estrenes a Catalunya i 8 a tot l'estat, i es podrà veure a Filmin. 
  19 d'octubre de 2020. Aquest dijous 22 d'octubre a les 20h comença el Festival Tectònic, format per la unió de vuit festivals de cinema social de tot Catalunya, en una sessió inaugural a l'Hospital del Mar de Barcelona, un espai simbòlic tant per la seva història com pel paper que ha tingut en la lluita contra la pandèmia de la Covid19. L'espectacle inaugural consistirà en una instal·lació vídeo artística a càrrec de l'artista visual Pau Casanovas i comptarà amb la intervenció i conducció de la ballarina Laia Molins. L'esdeveniment que presentarà la programació de films del Tectònic emprant el llenguatge de l'art, amb tecnologia i tècniques audiovisuals, comptarà amb un aforament molt reduït de públic i es passarà per streaming. 
   
  El Tectònic, un festival de festivals
  El Tectònic es va gestar en ple confinament durant la primavera passada amb l'objectiu de construir una proposta col·lectiva i transformadora, a partir de la suma d'esforços, de capacitats i recursos, la idea és col·laborar i no competir. Aleshores, en previsió que a l'octubre ens podríem trobar amb la mateixa situació a causa de la pandèmia, l'organització va decidir que seria un festival en línia, fora d'algunes activitats paral·leles específiques que tindrien un format híbrid, amb un aforament reduït de públic i en streaming. Aquesta decisió va ser un encert, perquè la seva estrena torna a coincidir en un moment delicat a causa de la pandèmia amb mesures restrictives que afecten a tots els sectors, entre ells el de la cultura. Amb la certesa que totes hem de ser responsables amb la nostra salut individual i la col·lectiva, el Tectònic es converteix en una perfecta opció cultural per aquests dies, així s'evita el risc i som responsables amb les mesures implementades.
   


  Vuit festivals de cinema social de Catalunya creen el Tectònic


  Vuit festivals de cinema social de Catalunya creen el Tectònic


  Vuit festivals de cinema social de Catalunya creen el Tectònic

  El TERRA GOLLUT aplega prop de 500 espectadors en el seu cap de setmana inaugural

  El TERRA GOLLUT film festival en la seva edició 2020, renovada, més territorial i amb més acció social ha aplegat a quasi 500 persones en el seu cap de setmana principal seguint escruposament els protocols de seguretat sanitària.

  Taula Rodona amb menors migrats sols i Xavier Aldekoa

  La taula rodona que es va realitzar divendres 9 d’octubre on vuit joves que han arriscat la seva vida per tenir una vida millor i han fet una migració sense família han explicat la seva experiència a 150 alumnes de 6 classes de secundària de #RibesdeFreser #camprodon i #santjoandelesabadesses han pogut seguir tot i el confinament de cursos escolars a la comarca del #Ripollès. Ha estat el primer streaming en directe del #TERRAGOLLUTfilmfestival per transformar una activitat pensada per ser presencial.

  Sessió inaugural de gran nivell

  La sessió inaugural al Teatre Cinema Comtal de Ripoll, va aplegar, cent persones van poder gaudir d'una sessió inaugural per recordar, conduïda àgilment i amb el saber fer de l'Elisenda Roca, el protagonisme va recaure en la divulgació de coneixement i l'obertura de la mirada a altres realitats del món de la mà dels continguts projectats i de la participació de convidats de nivell, difícils de tenir-los junts: Alfons Rodríguez, Xavier Aldekoa, Eudald Carbonell i Alonso Par. L’acte va comptar amb la presència de Joaquim Colomer, president del Consell Comarcal de Ripollès i regidor de l’Ajuntament de Ripoll, de Joaquim Roqué, director del #tgff2020 i dels músics Joni Aldunate i Marc Casas.
  (...)

   


  Vuit festivals de cinema social de Catalunya creen el Tectònic  Juan Tomás de Ávila Laurel i la Guinea equatorial amb influència franquista, els protagonistes de la primera sessió de la pantalla itinerant del TERRA GOLLUT film festival

  22/08/2020.- Èxit de públic i bona acollida de la primera sessió a l'aire lliure del #TERRAGOLLUT film festival a #Queralbs. Més d'una seixantena de persones van gaudir de la sessió a la plaça de la vila i van ser conscients de la realitat de Guinea Equatorial, un Estat amb influència present encara del franquisme, de la mà de l'opositor al dictador Obiang i activista escriptor Juan Tomás de Ávila Laurel. El cinefòrum, amb una figura de nivell com ell, va ser intens, participatiu i revelador pels assistents. La nova pantalla itinerant es va estrenar a la seu que va obrir les sessions territorials fa quatre anys...
  Juan Tomás de Ávila Laurel i la Guinea equatorial amb influència franquista, els protagonistes de la primera sessió de la pantalla itinerant del TERRA GOLLUT film festival
  Juan Tomás de Ávila Laurel i la Guinea equatorial amb influència franquista, els protagonistes de la primera sessió de la pantalla itinerant del TERRA GOLLUT film festival
  Juan Tomás de Ávila Laurel i la Guinea equatorial amb influència franquista, els protagonistes de la primera sessió de la pantalla itinerant del TERRA GOLLUT film festival

  Prop de 200 obres de 24 nacionalitats diferents es presenten per competir al TERRA GOLLUT Film Festival

  • El certamen a competició se celebrarà del 9 al 31 d’octubre
  • El festival comença a escalfar motors aquesta setmana amb les sessions Cinema amb Valors On Tour a diferents municipis del Ripollès
  29/07/2020.- El certamen de cinema compromès per la transformació social TERRA
  GOLLUT Film Festival arranca aquesta setmana amb les sessions de Cinema amb Valors
  On Tour a municipis del Ripollès com Vallfogona, Setcases, Llanars, Queralbs o Ribes de
  Freser, fent realitat un dels objectius d’aquest projecte: arribar als territoris on no hi
  ha cinema i garantir així la igualtat d’oportunitats. El certamen a competició se
  celebrarà del 9 al 31 d'octubre i s’hi han presentat 190 obres de 24 nacionalitats
  diferents.
  Beyond the glacier

  Beyond the glacier

  Overlay

  Overlay

  • Entra al Canal TERRA GOLLUT film festival a Filmin.cat

   TERRA GOLLUT film festival

   És un certamen de cinema compromès per la transformació social.

   "Som de muntanya. Som de terra endins. Som un festival de poble que s'estén a altres pobles i a llocs o col·lectius on la cultura no sol arribar. Obrim la mirada al món des del Pirineu."

   És un projecte impulsat per Joaquim Roqué, el que va ser el director i promotor intelectual durant 6 edicions del  Festival Gollut que ha mostrat obres nacionals o internacionals que tenen com a tema la conscienciació social, mediambiental, o mostren alguna forma d’activisme en favor dels drets humans i la diversitat de cultures. 

   Totes elles mostrades a espectadors habituals que podrien ser els de qualsevol altre certamen.

   Sovint els festivals es queden en la fase de sensibilització de públics i els premis que s’atorguen només donen certa rellevància comunicativa a obres.

   Tanmateix, TERRA GOLLUT film festival fa un pas endavant per deixar la “teoria” per passar a la pràctica. El projecte té com a objectiu principal transcendir més enllà del fet cinematogràfic.

   El cinema és una potent eina transformadora de consciències, d’hàbits, d’actituds... De manera immersiva i amb activitats que donen valor afegit als films; testimonis, taules de debat, cinefòrums, tallers educatius... Volem arribar també a un altre públic, a espectadors amb necessitats socials o humanitàries. Dissenyant accions per prendre distància amb la seva situació personal, que creïn empaties amb altres col·lectius o problemàtiques que els ajudaran a superar la seva pròpia situació. Amb el cinema com instrument per fer-ho.

   TERRA GOLLUT film festival té l’origen en els Golluts de Ribes, una comunitat de persones que varen ser discriminades per les seves particularitats físiques fins a la seva total desaparició a mitjan segle XX. Mesuraven menys de 1,2 mts, la majoria d'ells tenien goll, una malformació inofensiva però de mal aspecte. Científics que l’època els van descriure com a subraça. El fet d'anomenar al certamen Gollut pretén ser un reconeixement públic cap a ells.

   Subscripció a informació / Suscripción a información / News subscription

   Aquest és el formulari de subscripció a notícies.
   En compliment de la nova normativa europea GDPR, el TERRA GOLLUT film festival - Dinàmic Enginy SLU utilitzarà la informació que proporcioneu en aquest formulari per estar en contacte amb tu i per proporcionar actualitzacions sobre les nostres activitats.
   Confirma si acceptes rebre informació nostra:

   Please enable the javascript to submit this form

   Dinàmic Enginy SLU - 2020 - Contacta - Avís legal i política de privacitat