BLOC 3 Curtmetratges. Sota un mateix cel. La Trinitat des de dins, Muerte en vida, Ni oblit ni perdó, Gando, Carne i 1302. Sala de Nuria. Queralbs.

BLOC 3 Curtmetratges. Sota un mateix cel. La Trinitat des de dins, Muerte en vida, Ni oblit ni perdó, Gando, Carne i 1302.  Sala de Nuria. Queralbs.

Diumenge, 11 d’octubre de 2020.  19:30 h. 
Sala de Nuria. Queralbs.
Entrada Gratuita*
Durada aproximada: 2 h.
Dinamitzada. Presentació, Q&A.

 

  

 

Sota un mateix cel. La Trinitat des de dins

13’44”Documentari. Catalunya; Català; Castellà; Àrab, Georgià; Pular; Rus; Urdú; Xinès.

Tema: Assumptes socials;  política local; Escola.

Sinopsi: Retrat del barri de la Trinitat Nova i de la seva riquesa de cultures i llengües. Una mirada des de l’interior de les cases per conèixer la diversitat de la Trinitat Nova i la vida en confinament. Així ho expliquen els i les alumnes creadors del film: “Aquest curs preparàvem una pel·lícula sobre la diversitat del barri. A mitjans de març poc abans del rodatge van tancar les escoles i els instituts. Al cap d’unes setmanes vam començar a reunir-nos de manera virtual. Vam decidir continuar fent el nostre documental. També podíem construir la nostra pel·lícula filmant l’interior de les cases i el que vèiem i sentíem des de les finestres. Hem pensat la pel·lícula col·lectivament en trobades virtuals. Hem escrit i gravat les veus des de les cases. Hem concebut el muntatge junts en la distància.
Film realitzat en el marc del programa “Cinema en curs per alumnes de 1r d’ESO” de l’Institut Escola Trinitat Nova (Barcelona): Valeria Amarkhanova, Aya Arabbate, Chahd Benlahcen-Ouriaghli, Mariana Céspedes, Arvind Chand, Giorgi Chelidze, Ana Maria Ciortan, Yasmin Elafi, Nicolas Florez, Sara Heredia, Iman Maaroufi, Aliyan Majeed, Manuel Moreno, Yaiza Moreno, Catiana Ortiz, Kelly Jácome, Nerea Pires Aurora, Ibraheem Rashid Malik, Roger Reyes, Saba Sadunishvili, Cristal Salazar Isaula, Sofia Vasquez, Brittany Vergara, Zhanpeng Xia. Amb l’acompanyament de Pilar Armengol, Noemí Bibolas Alsina i Fernando González de Llanos (docents) i Jordi Morató (cineasta).

----

Muerte en vida (Mort en vida)

Documental; Espanyol; 9 mins.; Direcció: Tomàs Moyà Lladó; 2019; Espanya.

Tema: Malalties de transmissió Sexual; SIDA; Addicció a les Drogues.

Sinopsis: Mort en vida és el meu primer treball audiovisual. Un film en format documental que acompanya a persones amb VIH en el seu dia a dia en un centre especialitzat. Viuen en un poble de Mallorca, on disposen de vàries hores per sortir a passejar i poder passar un temps lliure amb el que poden.

A través de tres persones, que es van contagiar per diferents veiem l'altra cara de la moneda, la conseqüència d’haver viscut sense límits durant molts anys, dels excesos amb les drogues, l'alcohol i les relacions sexuals sense protecció, entre altres experiències vitals. El documental mostra el seu dia a dia, després d'haver viscut una etapa de la vida sense posar-hi frens.  Ara han de viure a velocitat moderada, sense poder fer tot el que voldrien per problemes de salut. 

---

Ni oblit ni perdó 

Ficció; Valencià; 20 min.; Direcció: Jordi Boquet Claramunt; 2020; Valencià. 

Tema: memòria històrica; Lluita antifeixista.

Sinopsis: València, any 2003. La Betlem torna a casa per passar uns dies amb la seva família al poble que l’ha vist créixer. Però aquest poble amaga un caràcter trist que, per més que ella vulgui evitar, sempre acaba retornant per recordar-li que hi ha coses que mai es podran oblidar. I que tampoc es podran perdonar. Ni oblit, ni perdó és la història real d’una família que lluita per mantenir intacta la memòria d’un fill mort. Però… Val la pena seguir lluitant per un conflicte polític que no es solucionarà mai? I a preu de què?

---

Gando

Documentari; Iranià (subtítols en català); 8 mins; Direcció: Teymour Ghaderi; 2020; Iran.

Tema: Assumptes socials; Subministració d'aigua, Diversitat de creences.

Sinopsis:  A causa de l’escassetat d'aigua, les noies de Sistan i Baluchestan, província d'Iran, han de viatjar lluny dels seus pobles per aconseguir aigua. La major part dels llocs de subministració d'aigua estan habitats per un tipus de cocodril iranià que s'anomena "Gando". "Gando" és la història de Hawa, una nena de nou anys que ha perdut un braç a causa de l'atac d'un Gando, mentre recollia aigua. Tot i aquests accidents, ella i els altres membres de la seva procedència, segueixen honorant als Gandos,  ja que creuen que si hi ha Gandos, és senyal que hi ha aigua. 

---

Carne (Carn)

Animació; Portuguès; 12 mins.; Direcció: Camila Kater; 2019; Espanya.

Tema: Assumptes socials; Igualtat de gènere; Homosexualitat, Dona; Cinema Queer.

Sinopsi: Crua, poc feta, al punt, feta i molt feta. Pintada sobre un plat de ceràmica, Rachael Patricio és una nena grassa i un gran disgust per la seva mare. Durant l'adolescència, Larissa Rahal redescobreix el seu cos i el potencial de la seva menstruació a través de les pinzellades d'aquarel·la. En l'auge de la joventut, entre sorolls digitals, la cantant Raquel Virgínia exposa els riscos als quals cada dia s'enfronta per ser qui és. L'argila en constant metamorfosi és el cos de Valquíria transformant-se al llarg de la menopausa. L'actriu Helena Ignez, icona del Cinema Nou i Marginal de Brasil, dibuixa amb tinta xinesa sobre el negatiu de 35 mm, explica com el seu cos, des de la infància a la tercera edat, componen el documental animat "Carne" (carn).

---

102

Documentari. Castellà. 2 mins. Direcció: Francisco Reyes Ives. 2019.  Espanya. 

Tema: Minories ètniques.

Sinopsi: 1302 proposa un contrapunt entre els discursos de les autoritats xilenes (el seu president) i la realitat dels Ghettos Verticals construïts al país.

 

Organitza: Dinàmic Enginy.

Amb el suport de: Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

*Caldrà respectar les mesures Covid-19

Sessions ja celebrades

Subscripció a informació / Suscripción a información / News subscription

Selecciona sobre que vols rebre informació:
Estic d'acord amb la Política de privacitat

En compliment de la nova normativa europea GDPR, el TERRA GOLLUT film festival - Dinàmic Enginy SLU utilitzarà la informació que proporcioneu en aquest formulari per estar en contacte amb tu i per proporcionar actualitzacions sobre les nostres activitats.

Cinema Transhumant és un projecte amb el suport de:

Dinàmic Enginy SLU - 2024 - Contacta - Avís legal i política de privacitat